3 snabba snittar.

Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.

3 snabba snittar.
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

5961301

79,00 kr

100,00 kr


Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

109,00 kr


Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7743001

189,00 kr


logo

8

logo

0 h 35 min

Vad sägs om små munsbitar av musslor, smördegspuffar och ugnsrostade vindruvor med färskost på ett krispigt kex? Alla 3 går snabbt och enkelt att göra, men känns riktigt avancerade.

Halstrade musslor med rom:

Ingredienser

  • 8 st pilgrims- eller kammusslor

  • 50 g smör

  • färsk gräslök

  • 2 msk rom (löjrom, forellrom, stenbitsrom eller vad du föredrar)

  • flingsalt

Gör så här

    1. Lägg musslorna på ett fat med hushållspapper och torka riktigt torra.

    2. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i musslorna och stek i cirka 50 sekunder per sida. Ös hela tiden smöret över musslorna.

    3. Lägg upp på ett fat och toppa med klipp gräslök, rom och salt.

Smördegspuffar med brie och pesto:

Ingredienser

  • ca 200 g smördeg

  • 200 g brieost

  • 3 msk grön pesto

  • 1 ägg

  • färsk rosmarin

Gör så här

    1. Skär smördegen i cirka 12 lika stora bitar.

    2. Klicka ut pesto i mitten av varje fyrkant.

    3. Skär brieosten i kuber och placera ut i mitten.

    4. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik kanterna i mot mitten.

    5. Baka i 225°C varm ugn i cirka 10 minuter. Toppa med färsk rosmarin.

Ugnsrostade vindruvor med färskost:

Ingredienser

  • 500 g röda vindruvor

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk balsamvinäger

  • 1 nypa flingsalt

  • färsk oregano

  • salta kex

  • 100 g färskost

Gör så här

    1. Lägg ut vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla över olja, balsamvinäger och salt.

    2. Ugnsrosta i 30 minuter. Låt svalna något och lossa sedan försiktigt druvorna från kvistarna.

    3. Bred ett lager färskost på salta kex och toppa med ugnsrostade vindruvor, salt och färsk oregano.

Bubbel till snittarna:

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

100,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Ett elegant bubbel från Alsace. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor och insmickrande doft av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Recept: Linnéa Seidel