Thanksgiving - recept till Amerikas största mathögtid.

Thanksgiving är en riktig familjhögtid som spenderas med nära och kära. Vi har satt ihop en kalkonmeny med recept på alla rätter och tillbehör du behöver.

Kalkon med tillbehör till Thanksgiving
Kalkon med tillbehör till Thanksgiving

Den fjärde torsdagen i november firas traditionsenligt Thanksgiving i USA (i Kanada firar man redan den andra måndagen i oktober). Högtiden är en skördefest med religiösa förtecken och härstammar från den tid då pilgrimmerna firade sin första skörd i den nya världen.

Familjehögtiden Thanksgiving

Idag är Thanksgiving en riktig familjhögtid som spenderas med nära och kära. Tillsammans firar man med mat - mycket mat. Det är faktiskt årets största mathögtid som till och med slår julen i USA!

Kalkon och pumpa på bordet

I centrum bland maträtterna står kalkonen som kan tillagas på olika sätt och är ofta "stuffed", det vill säga har en fyllning av bland annat bröd. Kalkonen serveras gärna med många tillbehör så som potatismos och cranberry sauce (tranbärssås på svenska).

Pumpan är också en populär ingrediens som kan användas i en söt pumpapaj till dessert men även i andra rätter.

Tacksamhet - alltid aktuellt

Som namnet Thanksgiving tydligt anger så handlar helgen i grund och botten om att känna och visa tacksamhet. Något som alla mår bra av att reflektera över ibland. Nu för tiden är det kanske inte skörden vi är mest tacksamma över, men det finns mycket annat värt att visa sin uppskattning. Kanske är det något du vill dela med dig av till dina nära och kära under middagen?

Woodbridge by Robert Mondavi Pinot Noir, Magnum

189,00 kr


I Amerika är allt stort som bekant, så varför inte servera en generös Pinot Noir från Kalifornien i Magnumflaska till Thanksgiving-menyn? Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor och rostade fat.