Tävla om boken " Winesplaining : prova, lagra, njut av vin".

Den hyllade vinjournalisten Anders Melldén är akutell med boken "Winesplaining – prova, lagra, njut av vin". Vi lottar ut ett exemplar av vinboken här!

Anders Melldén håller vinglas med bokomslag i förgrund

Bli ett proffs på vin!

Den prisade sommelierutbildad författaren, föreläsaren och vinjournalisten Anders Melldén är nu aktuell med boken "Winesplaining – prova, lagra, njut av vin". Boken går in på djupet om det färdiga vinet och Anders nördar ner i begrepp som provning, lagring och att tillslut njutning av vinet. Tävla om boken genom att skicka in svar på frågan senast 17/3 2022.

Det finns många frågor som uppkommer hos dem som börjar eller redan är intresserade av vin. Varifrån kommer aromerna i ett glas vin, och hur sätter du ord på det du känner? Hur länge kan ett vin lagras och när når det sin topp? Varför serveras vitt vin kallt och hur påverkas smakerna av maten du serverar till? Dessa och många fler frågor reder Anders Melldén ut i "Winesplaining. Prova, lagra, njut av vin".

Med Anders pedagogiska förklaringar och roliga anekdoter är det här en vinbok som du inte klarar dig utan, oavsett om du är nybliven entusiast eller har kommit lite längre i ditt vinprovande.

Tävla om boken Winesplaining

Tävla genom att skicka in svar på frågan till info@folkofolk.se. Skriv "Winesplaining" i ämnesraden och ange även adress dit vi kan skicka boken. Lycka till!

Under hösten lanserade vi vinvarumärket Luigi Di Grasso som ska spegla viner från en specifik italiensk vinregion, vilken?

1. Toscana

X. Veneto

2. Piemonte

Vinnaren kommer att meddelas via mejl och även presenteras här. Vi vill ha ditt svar senast 17/3 2022.

Lycka till!