Tävla om cocktailboken Vilda drinkar.

Nu har du chansen att vinna ett eget exemplar av den nya cocktailboken Vilda drinkar från Bella Porcile. Tävla senast 2/8. Lycka till!

Bokomslag Vilda Drinkar och cocktail

Rallarros, kråkbär, harsyra, stensöta, myskmadra … Sedan urminnes tider har vi använt vilda växter för att ge maten extra smak och näring, och för att på olika sätt stärka vår hälsa – dämpa febern, sätta fart på matsmältningen, skynda på förlossningen eller jaga oron på flykten. Vad man kanske inte tänker på är att dessa fina vildingar också kan komma väl till pass när vi vill sätta guldkant på tillvaron med en god drink! I Vilda drinkar får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, vackra och utsökt goda drinkar. Du lär dig också grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem. Njut av en rökig Old fashioned med smak av gröna kottar som påminner dig om en varm brasa i ett snötäckt Åre, sippa på en lavendeldoftande Margarita och dröm dig bort till fälten i Provence eller blunda och hör vågornas brus när du tar en klunk av en tångdrink.

Tävla om boken Vilda drinkar

För att vara med och tävla skickar du in ditt svar på frågan nedan till info@folkofolk.se och skriver "Vilda drinkar" i ämnesraden. Skriv även adress dit vi kan skicka boken.

Vad betyder akvavit?

1. Evigt vatten

X. Stormigt vatten

2. Livets vatten

De två vinnarna kommer att meddelas via mail och även presenteras här. Vi vill ha ditt svar senast 2/8. Lycka till!

Tre akvaviter:

O.P. Anderson, 700ml

295,00 kr


O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit som lanserades redan 1891. Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader.

O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Lysholm Linie Aquavit

295,00 kr


Lysholm Linie Akvavit från Norge är Nordens äldsta aquavit. Den skickas enligt tradition på en fyra månader lång resa runt jorden där den korsar ekvatorn två gånger. Lysholm Linie har en stor och kryddig doft med fatkaraktär, kummin, dill, pomerans och fänkål. Smaken är mjuk och behagligt fyllig.

Aalborg Jubilæums Akvavit

265,00 kr


Aalborg Akvavit är namnet på de klassiska danska akvaviterna - den som danskar älskar och sätter på bordet igen och igen. Och inte utan anledning: Aalborg akvavit representerar mer än 160 års erfarenhet i konsten att bränna brännvin.

Aalborg Jubilæums Akvavit har en elegant doft som präglas av dill och koriander. Balanserad smak av dill och koriander med fin finish av stjärnanis, citrus och lite karamell.

12.07.2022
Tallkottesockerlag

Tallkottesockerlag.


Denna lyxiga syrup (sockerlag) kallas mugolio och kan köpas för dyra pengar - eller så testar man att göra en variant själv. Här är Bella Porciles recept från boken "Vilda drinkar".

Läs mer »