Tävla om den "Stora Romboken: rom & cocktails från hela världen”.

Duon bakom Sveriges första rompodd Robert ”Romrobban” Sandqvist och Lars Renbjer har nyligen gett ut en bok om rom. Tävla om boken genom skicka in svar på fråga nedan senast 6/6. Lycka till!

Omslag till Stora Romboken och drinken El Presidente

I ”Stora romboken – rom & cocktails från hela världen” får du reda en massa fakta om rom. Det är alltifrån historiken bakom drycken till historier om flottan, pirater och hur krisen i den karibiska sockerindustrin påverkade slaveriet. Vi får veta hur tillverkningen går till, skillnaden mellan brittisk, fransk och spansk rom, lagring och om romproduktionen i olika länder, och mycket, mycket mera. Allt ackompanjerat av en stor mängd bilder och illustrationer. Dessutom är boken fylld av massa härliga och goda drinkrecept som är enkla att göra hemma. Boken är en djup men samtidigt rolig redogörelse för allt som har med rom att göra.

Tävla om den "Stora romboken"

Tävla om ett signerat exemplar av boken genom att skicka in svar på frågan nedan till info@folkofolk.se. Skriv "Stora romboken" i ämnesraden och ange även adress dit vi kan skicka boken.

I vilket land uppfanns romdrinken Caipirinha?

1. Kuba

X. Brasilien

2. Chile

De två vinnarna kommer att meddelas via mail och även att presenteras här. Skicka in ditt svar senast 6/6 2022. Lycka till!

24.05.2022
Drinken El presidente på bardisk

El Presidente.


El Presidente är en kubansk cocktail gjord på rom, orange curaçao, vermouth och grenadin. Drinken var populär i Havanna under 1920-talet fram till 1940-talet, under den amerikanska förbudstiden, och blev snabbt den kubanska överklassens favoritdrink.

Läs mer »