Selsk tava - bondgryta.
I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.
Läs mer »Matkreatören Diana Dontsova är aktuell med boken "Diadonnas balkanmat: och livet runt det dukade bordet". Tävla om den härliga kokboken senast den 2/3.
Diana Dontsova eller Diadonna som hon även kallas är matkreatören, bloggaren och poddaren som lagar mat som passar alla. Nu är hon akutell med kokboken "Diadonnas balkanmat: och livet kring det dukade bordet." Tävla om genom att skicka in svar på frågan nedan senast den 2 mars.
Diana är född i Småland men hennes föräldrar kommer från Balkan och hon har således haft benen i båda matkulturerna och kan integrera svenska råvaror med fantastiska balkanrätter på ett underbart sätt. Diadonnas balkanmat: och livet runt det dukade bordet innehåller klassiska balkanrätter som burek, çevapçiçi, ajvar och baklava, men du kommer också att göra många nya bekantskaper.
Maten från Balkan är mustig, maffig och vansinnigt god och nu är det dags att följa med på en resa till en sagolikt vacker del av Europa där gästfrihet och traditioner vävs ihop med rustika smaker.
Tävla genom att skicka in svar på frågan med ämnesraden "Diadonnas balkanmat" till info@folkofolk.se. Ange även adress dit vi kan skicka boken. Lycka till!
Diana Dontsova har en podd tillsammans med en annan känd matprofil, vem?
1. Tareq Taylor
X. Jennie Walldén
2. Zeina Mourtada
De tre vinnarna kommer att meddelas via mejl och presenteras här. Vi vill ha ditt svar senast 2/3 2022.
Lycka till!
I kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.
Läs mer »Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs mer »