Tävla om kokboken "Kocken & jägaren" och bli proffs på viltkött.

Mikael Einarsson och Hubbe Lemon har tillsammans skrivit boken "Kocken och Jägaren". I boken får du massvis av goda viltrecept och jaktips. Tävla om boken här! 

Kocken och jägaren på jakt med bokomslag i förgrund

När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop fylld av recept och jakttips. Med Kocken & Jägaren blir du ett riktigt proffs på viltkött. Tävla om boken genom att skicka in svar på frågan senast 14/3 2022.

Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.

Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.

Tävla om boken "Kocken & jägaren"

Tävla om boken genom att skicka in svar på frågan nedan till info@folkofolk.se. Skriv "Kocken och jägaren" i ämnesraden och ange även adress dit vi kan skicka boken. 

Mikael Einarsson är köksmästare på en känd restaurang i Stockholm, vilken?

1. Hantverket

X. Brasserie Astoria

2. Café Nizza

De tre vinnarna kommer att meddelas via mejl och presenteras här. Vi vill ha ditt svar senast den 14/3 2022. Lycka till!

Boken finns i bokhandeln och går även att köpa på Adlibris.