Vinn BBQ-middag med Southern Comfort i sommar.

Nu har du chansen att vinna en härlig BBQ-middag med den legendariska whiskeylikören Southern Comfort från New Orleans. Skicka din ditt svar senast 28/6. Lycka till!

BBQ med Southern Comfort

Nu har sommarens samarbete mellan Southern Comfort och tre av Sveriges främsta BBQ-restauranger dragit i gång. Den legendariska whiskylikören från New Orleans serveras i nya drinkar samt används som krydda i maten. Restaurangerna som serverar en Southern Comfort-meny är Lundgrens Garage, Smokey BBQ & Pickles samt Zäll's Smokehouse. Southern Comfort skapades av bartendern Martin Wilkes Heron i New Orleans genom att smaksätta whiskey med frukt och kryddor. Resultatet blev en omedelbar succé och drycken förknippas än idag starkt med den amerikanska södern. I ett sommarsamarbete med Southern Comfort sätter nu tre av landets mest seriösa BBQ-ställen smak på både drinkar och mat med likören. De medverkande restaurangerna är Lundgrens Garage i Borgholm på Öland, Smokey BBQ & Pickles i Höllviken utanför Falsterbo samt Zäll’s Smokehouse i Åkersberga utanför Stockholm. På menyerna finns bland annat klassiska Chicken Wings, St. Luis Cut Ribs samt burgare smaksatta med Southern Comfort BBQ-glaze. Utöver olika maträtter har även en speciell drinkmeny skapats till de tre restaurangerna.

Vinn middag för två på BBQ-restaurang

Nu har du chansen att vinna en middag för två till ett värde av 1000 kr. Du väljer vilken av de tre BBQ-restaurangerna du vill besöka och får ett presentkort dit. Presentkortet gäller mat och dryck (ej alkohol).

För att vara med och tävla skickar du in ditt svar på frågan nedan till info@folkofolk.se och skriver "Southern Comfort" i ämnesraden.

Vilket år skapades Southern Comfort?

1. 1874

X. 1903

2. 1917

Vinnaren kommer att meddelas via mail och även presenteras här. Vi vill ha ditt svar senast 28/6. Lycka till!

Southern Comfort

259,00 kr


Southern Comfort har en kryddig, fruktig och söt smak med inslag av apelsin, aprikos, ljust farinsocker och vanilj. Southern Comfort är smaksatt med frukt och kryddor samt whiskeyessens och har därför en tydlig ton av whiskey.

Southern Comfort Black

294,00 kr


Southern Comfort Black är mer klassisk bourbon än likör. Den har en subtil fruktighet där aprikos, citrus, kokos och kanel balanseras mot robustare och djärvare whiskysmaker som rostad ek och vanilj. Den har en elegant karamellton, är kryddig och behagligt apelsinsöt.

Black Bottle

Historien om Black Bottle.


Det var i nordöstra Skottland som allting en gång började. Efter en period som rökig whisky blandad på maltwhisky från samtliga då aktiva destillerier på Islay, har whiskyn med den så karakteristiska flaskan nu sökt sig tillbaka till sina rötter.

Läs mer »