Vinn biljetter till Sparkling & Wine Stockholm 2023.

10-11 mars äger mässan Sparkling & Wine Stockholm rum i centrala Stockholm. Nu tävlar vi ut två biljetter till mässan i samarbete med bland annat CAMP Sparkling - årets bästa campingvin.

CAMP Sparkling på mässa i Stockholm.

I januari lanserades nyheten CAMP Sparkling - ett friskt och fruktigt mousserande vin gjort på noga utvalda druvor som skördats under kalla nätter för att bevara syra och aromer. Maison Idiart är producent, och målet med vinet är att spegla ursprunget.

Högst upp på den klimatsmarta burken står ”Prêt à porter” - en hint om att vinet är redo att drickas, bara kyla ner och hälla upp i ett glas. Ett uppfriskande och välsmakande alternativ till campingen eller den lyxigare utflykten - eller kanske minglet efter boulmatchen.

Camp Sparkling Brut

36,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

CAMP Sparkling är bara ett av alla mousserande viner du kommer kunna provsmaka på mässan Sparkling & Wine Stockholm den 10-11 mars. Den populära mässan har nu vuxit från att enbart erbjuda bubblande viner till att även handla om stilla vin. Läget är dock detsamma: Stockholm Waterfront Congress Centre, nära Centralstation i Stockholm City.

Fler spännande bubbel du kan passa på att provsmaka och lära dig mer om på mässan är den ekologiska nya proseccon FiorAmore och Laila Bagges lätt bubblande Ruby Frizz:

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

109,00 kr


Både doft och smak i FiorAmore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet.

Ruby Frizz Prosecco Organic

99,00 kr


Ruby Frizz är ett lite speciellt bubbel eftersom det står på hyllan för "vanliga" vita viner på Systembolaget. Det är en frizzante vilket betyder att det ligger mellan stilla och mousserande vin i karaktär. De fina, lätta bubblorna ger vinet en härlig fräschör. Servera som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Vinn biljetter till Sparkling & Wine Stockholm

Nu tävlar folk o folk i samarbete med CAMP Sparkling ut två biljetter till mässan Sparkling & Wine Stockholm till en lycklig vinnare.

För att tävla: Följ folk o folk på Instagram (behövs ej om du redan är följare). Svara även rätt på frågan nedan och skicka ditt svar till info@folkofolk.se, skriv "Sparkling" i ämnesraden. Skriv även vilken dag du vill besöka mässan! Vi behöver ditt svar senast den 1/3 2023.

Fråga: Vad innebär det att ett mousserande vin är tillverkat enligt den traditionella metoden?

1. Att vinet enbart får jäsa i en sluten trycktank.

X. Att vinet fått jäsa en andra gång i flaskan.

2. Att vinet har fått kolsyra tillsatt innan buteljering. Vinnaren kommer att meddelas via mejl och kommer även att presenteras här.

22.02.2023
Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »