Vinn elegant vinkaraff från Riedel.

Vi tävlar i samarbete med sydafrikanska Nederburg ut tre av Riedels ikoniska cabernet-karaffer. Läs nedan hur du gör för att vara med och tävla.

Karaff för cabernet sauvignon från Riedel.

Riedel är känt som glaskreatören som var först med att skapa olika vinglas för olika viner, så kallade druvspecifika glas. Sedan 1958 har man sålt eleganta glas formade för att ta fram det bästa i smak och doft hos varje druva.

I samarbete med sydafrikanska vinproducenten Nederburg tävlar folk o folk nu ut tre exemplar av Riedel Cabernet Decanter - en karaff som trots sitt namn passar lika bra till vitt som till rött vin. Med en elegant och funktionell design passar karaffen både unga och lagrade viner och är gjord av finaste kristallglas.

Karaffen är gjord för att du ska kunna dekantera en normalstor (75 cl) vinflaska, och den klarar att rengöras i diskmaskin. På sidan av karaffen finns Nederburgs logotyp.

Kända för cabernet sauvignon-viner

Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år och är speciellt kända för sina fina cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva". Bara i år har Nederburg vunnit flera viktiga priser för sina cabernet-viner. Dessa inkluderar en Drinks Business Master-medalj samt två guldmedaljer i 2022 års Cabernet Sauvignon Masters-tävling, samt en guldmedalj i Decanter World Wine Awards.

I år släppte de Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon - ett utmärkt sällskapsvin, men det för sig även vid det dukade bordet. Dekantera över till en fin karaff och servera till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar med kött, fågel eller grönsaker.

Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon, box 3000 ml

274,00 kr


Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon har en inbjudande doft med inslag av av både mörka och röda bär, kryddor och ek. Smaken är medelfyllig med mogna tanniner och en bra smakintensitet. Passar till både medelkraftiga och kraftigare rätter med fågel, kött eller grönsaker.

Tävla om en elegant vinkaraff

Vill du vara med och tävla om en av de fina karafferna från Riedel? Prenumerera på folk o folks nyhetsbrev här och svara rätt på frågan nedan, skicka ditt svar till info@folkofolk.se. Skriv "Karaff" i ämnesraden och ange även mejladress, telefonnummer och adress dit vi kan skicka vinsten. Vi vill ha ditt svar senast den 16/12 2022.

FRÅGA: I vilken land har Riedel sitt glasblåseri för handproducerat glasgods?

  1. Österrike

  2. Tyskland

  3. Sydafrika

Vinnarna får hämta ut sin vinkaraff hos närmaste postombud, samt kommer att presenteras här på folk o folks hemsida.

Lycka till!

30.11.2022