Vinn exklusiv korkskruv och förkläde från Xavier Vignon.

Prestigeproducenten Xavier Vignon firar släppet av årgång 2020 av sin ekologiska Chateauneuf-du-Pape. Årgången har redan fått fina recensioner och i glädjeyran tävlar vi nu ut några exklusiva korkskruvar och fina förkläder från vinmakaren.

Korkskruv från Xavier Vignon.

Xavier Vignon är en vinmakare som både lyckas bevara det som är kärnan i Rhônedalen, samtidigt som han är känd för sina innovativa viner. Han är bland annat omtalad för sina mästerliga blends, där han använder viner från olika lägen, druvor eller årgångar för att få till exakt den smak och känsla han strävat efter vid tillverkningen.

Xaviers Chateauneuf-du-Pape har länge varit ett av de mest stabila vinköpen under 300 kronor på Systembolaget, och den nya årgången 2020 uppvisar en mer aromatisk profil med svalare fruktighet. Sedan årgången 2017 är de dessutom ekologiskt certifierade, vilket ytterligare talar för vinets kvalitet.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Firar med tävling

För att fira den nya årgången tävlar folk o folk i samarbete med Xavier Vignon nu ut fina korkskruvar av märket Coutale - en fransk premiumtillverkare av korkskruvar och knivar. Vi kommer att kora 10 vinnare, varav den första och andra förutom en fin korkskruv även får varsitt snyggt förkläde, också från Xavier Vignon.

Korkskruv från vinmakaren Xavier Vignon.

Vill du vinna korkskruv + förkläde? Prenumerera på folk o folks nyhetsbrev här och svara rätt på frågan nedan, skicka ditt svar till info@folkofolk.se. Skriv "korkskruv" i ämnesraden och ange även adress dit vi kan skicka vinsten. Vi behöver ditt svar senast den 24/2 2023 - vinnare dras den 27/2.

Vad betyder egentligen "Chateauneuf-du-Pape" på svenska?

1. Nya slottet i Pape

X. Påvens nionde slott

2. Påvens nya slott

Vinnarna kommer att meddelas via mejl och även att presenteras här.

03.02.2023
5 flaskor Chateauneuf-du Pape från Xavier Vignon.

Exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape.


FULLBOKAT! Den 24 och 25 oktober bjuder vi in till en extra lyxig provning i Stockholm, då vi får celebert besök av vinmakaren Xavier Vignon. Vi kommer att prova sex olika Châteauneuf-du-Pape-viner till en tvårätters middag.

Läs mer »