Vinn fin korkskruv från Luigi di Grasso.

Nu tävlar vi ut några lättanvända och snygga korkskruvar från Luigi di Grasso, vars viner speglar ursprunget Piemonte. Läs nedan hur du gör för att tävla.

Luigi di Grasso Barbera med korkskruv.

Luigi di Grasso är en vinserie med italienska Piemonte i fokus. I serien hittar du bland annat viner av nebbiolo och barbera och även en fyllig Barolo.

Vinerna tas fram med hjälp av lokala producenter med höga kvalitetsambitioner. Viner under etiketten Luigi di Grasso ska vara typiska för druvsorten och sitt ursprung samt vara av så god kvalitet att även de mest kräsna smaklökarna blir tillfredsställda.

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

149,00 kr


Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Eftersmaken har en angenäm längd och man finner toner av både syrliga körsbär, hallon, örter samt ett stråk av nougat och lakrits.

Vinet passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt.

Luigi di Grasso Piemonte Barbera, box 3000ml

199,00 kr

275,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera box har en trevlig doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, kryddor och en fläkt lakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka och röda bär, körsbär, skogshallon och plommon samt ett stråk av kryddor.

Luigi di Grasso Barolo

279,00 kr


Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är kraftfull, intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd samt inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.

Vinn korkskruv från Luigi di Grasso

För att kunna öppna en flaska av någon av Luigi di Grassos läckra viner behöver du en korkskruv, och nu har du chans att vinna en! Folk o folk tävlar ut korkskruvar från Luigi di Grasso till tio lyckliga vinnare.

Luigi di Grasso korkskruv.
Tävla och vinn en korkskruv från Luigi di Grasso!

Vill du vinna en korkskruv från Luigi di Grasso? Prenumerera på folk o folks nyhetsbrev här och svara rätt på frågan nedan, skicka ditt svar till info@folkofolk.se. Skriv "Luigi di Grasso" i ämnesraden och ange även adress dit vi kan skicka vinsten. Vi behöver ditt svar senast den 30/3 2023.

Vilken druva används till Baroloviner?

1. Barbera

X. Nebbiolo

2. Dolcetto

Vinnarna kommer att meddelas via mejl och även att presenteras här.

13.03.2023