Vinn grilltillbehör i 3 delar med Drostdy-Hof.

Tillsammans med det sydafrikanska vinet Drostdy-Hof tävlar vi ut ett fint kit med grilltillbehör från Weber. Läs nedan hur du gör för att tävla!

Tävla om grillset med Drostdy-Hof.

Den 27 april firar vi Sydafrikas nationaldag! Dagen kallas även Frihetsdagen och det man firar är årsdagen av de första fria valen i landet 1994.

Sydafrika är ett land känt för läckra viner, men när det ska lagas mat är det grillen som står i centrum. Braai kallas den sydafrikanska motsvarigheten till barbeque och det är framförallt olika sorters kött som hamnar på grillgallret, men även fisk och skaldjur.

Till grillad fisk passar ett glas kallt, vitt vin som handen i handsken och vi firar såklart med goda viner från självaste Sydafrika! Drostdy-Hof är ett vinvarumärke vars läckra viner sålts i Sverige sedan 1995, och ska du grilla ljust kött, fisk eller skaldjur är deras chenin blanc eller chardonnay/viognier säkra kort:

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

219,00 kr


Ett sydafrikanskt vin från landets mest odlade och uppskattade druvsort, Chenin Blanc. Den har blivit mycket hyllad i pressen och det är inte så svårt att förstå varför när man provar detta vin. Ett friskt och fruktigt vin med bra balans som passar som handen i handsken till sommarens sköna kvällar. Passar till såval olika pastarätter som fisk och skaldjur.

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

239,00 kr


Drostdy-Hof Chardonnay Viognier har en fruktig och aromatisk doft av persika, mandarin och gula äpplen. Torr, medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Balanserad syra och fruktigt avslut. Passar till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel.

Tävla och vinn grillset från Weber

För att fira nationaldagen tävlar vi tillsammans med Drostdy-Hof ut ett fint grillset från Weber. Setet består av en grillspade, en grilltång och en grillpensel. Samtliga delar har ett soft touch-handtag för bra grepp. Värde: 719 kr.

Grillset från Weber.
Pensel, grillspade och grilltång från Weber.

Så tävlar du:

För att vara med och tävla: Följ folkofolk på Instagram om du inte redan gör det, sen skickar du in ditt svar på frågan nedan till info@folkofolk.se. Skriv "grillset" i ämnesraden och ange även mejladress, telefonnummer samt adress du vill ha vinsten skickad till.

Vi vill ha ditt svar senast den 28/4 2023 - vinnare dras 2/5.

FRÅGA: Hur många färger är det på Sydafrikas flagga?

1. 4

X. 5

2. 6 Vinnaren kommer att meddelas via mejl och får sin vinst skickad till vald adress. Vinnaren kommer även att presenteras här.

17.04.2023
Vinodlingar i Sydafrika.

Drostdy-Hof


Drostdy-Hof, som är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken, lanserades på den svenska marknaden 1995 och blev snabbt mångas favorit.

Läs mer »