Vinn italiensk kokbok från Ruffino.

Nu finns chansen att vinna en riktigt underbar och exklusiv kokbok från den hyllade vinproducenten Ruffino i Toscana. Tävla senast 3/3 2022. Lycka till!

Pizza i bakgrund och Ruffinos kokbok i förgrund

Nu har du chansen att vinna en helt underbar och exklusiv kokbok från den toscanska vinproducenten Ruffino, som tar avstamp i landskapets och folkets påverkan på maten och matkulturen. Tävla om boken genom att skicka in svar på frågan senast 3/3 2022.

Att Italien är ett av världens mest hyllade vin- och matländer är det ingen tvekan om. Vinproducenten Ruffino grundades redan 1877 av kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino i Toscana. De nådde stora framgångar redan under de första åren och blev snabbt kända för att skapa kvalitesvin. Vinhuset har skapat en otroligt fin kokbok med foton tagna av Sandra Pilacchi där kapiteln följer årstiderna fylld av gamla och nya recept, anekdoter, fakta och tankar. 

Den toscanska maten som kretsar kring folket, familjen och inte minst matbordet där många av våra mest älskade minnen utspelar sig, och där maten och recepten förs vidare i generationer. En bok som oasar Italien på alla sätt!

Vinn Ruffinos kokbok

Tävla genom att skicka in svar på frågan till (mailto: info@folkofolk.se?subject=Ruffino%20Kokbok). Skriv "Ruffino kokbok" i ämnesraden, ange svar samt adress dit vi kan skicka boken. 

Vilken av dessa italienska vinbeteckningar kopplas inte till Toscana?

1. Amarone della Valipolicella

X. Chianti 

2. Brunello di Montalcino

De tre vinnarna kommer att meddelas via mejl och även anges här. Svara senast 3/3 2022. Lycka till!

Tre populära viner från Ruffino:

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är fortfarande lika populär med sina medelfylliga, och fruktiga smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Ett utmärkt vin till både pasta, pizza och lättare kötträtter.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

185,00 kr


Ruffino Riserva Ducale är en ursprungstypisk Chianti med klassisk krydda och elegans. I doften märks körsbär, kryddor, lakrits och kakao. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och kryddiga fat.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

179,00 kr


Ett riktigt fint och nyansrikt dessertvin som har söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet med lång eftersmak.

Serveras vid 10-12°C, traditionellt till Biscotti men gärna även till desserter som innehåller nötter.