Vinn vackra vitvinsglas från Riedel.

I samarbete med det sydafrikanska vinvarumärket Drostdy-Hof tävlar folk o folk ut fina vinglas från Riedel. Du kan även vinna signerade exemplar av Filip Poons senaste bok "Asiatiska favoriter"!

Tävla om vinglas från Riedel.

Glastillverkaren Riedel är kända för sin höga kvalitet, men också för att vara den första skaparen av druvspecifika vinglas. De gör bland annat eleganta vinglas för Champagne, riesling, pinot noir, cabernet sauvignon och merlot.

Folk o folk har nu tillfället att tävla ut några vinglas från Riedel, i samarbete med det sydafrikanska vinvarumärket Drostdy-Hof. Varumärket tillhör Distell - ett av de största vinföretagen i hela Sydafrika. Distell arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Detta märks även på Drostdy-Hofs viner, där det flesta på den svenska marknaden är Fairtrade och dessutom tappade på klimatsmarta förpackningar som box eller PET.

Vinn vinglas eller kokbok

Glasen vi tävlar ut till 2 lyckliga vinnare är varsitt tvåpack med vitvinsglas gjorda för druvorna viognier och chardonnay, från Riedels serie Veritas. Värde: 900 kr.

Vinglas från Riedels Veritas-serie, för viognier/chardonnay.
Vinglas från Riedels Veritas-serie, för viognier/chardonnay.

Vi kommer även att utse en andra- och tredjeplats, som vinner varsitt signerat exemplar av matkreatören Filip Poons senaste kokbok "Asiatiska favoriter". Här hittar du 65 smakrika recept från bland annat Kina, Japan, Korea, Vietnam och Thailand.

Omslag och bild ur Filip Poons kokbok "Asiatiska favoriter".

Foto: Bonnier Fakta

Omslag och bild ur Filip Poons kokbok "Asiatiska favoriter".

Så tävlar du

För att vara med och tävla: Följ folkofolk på Instagram om du inte redan gör det, sen skickar du in ditt svar på frågan nedan till info@folkofolk.se. Skriv "vinglas" i ämnesraden och ange även mejladress, telefonnummer samt adress du vill ha vinsten skickad till.

Vi vill ha ditt svar senast den 10/2 2023, vinnare dras den 13/2.

FRÅGA: Drostdy-Hof Winery i Sydafrika finns ett vackert hus som stod färdigt 1806. Till en början användes De Oude Drostdy som ett domstolshus men är numer ett nationalmonument och ett kulturhistoriskt museum. Huset är ritat av en känd arkitekt. Vem är huset ritat av? (PS. du kan hitta svaret på folkofolk.se)

1. Gustave Eiffel

X. Louis Michel Thibault

2. Louis-Jean Desprez Vinnaren kommer att meddelas via mejl och får sin vinst skickad till vald adress. Vinnarna kommer även att presenteras här.


Viner som passar i vinglasen:

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

219,00 kr


Ett sydafrikanskt vin från landets mest odlade och uppskattade druvsort, Chenin Blanc. Den har blivit mycket hyllad i pressen och det är inte så svårt att förstå varför när man provar detta vin. Ett friskt och fruktigt vin med bra balans som passar som handen i handsken till sommarens sköna kvällar. Passar till såval olika pastarätter som fisk och skaldjur.

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

239,00 kr


Drostdy-Hof Chardonnay Viognier har en fruktig och aromatisk doft av persika, mandarin och gula äpplen. Torr, medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Balanserad syra och fruktigt avslut. Passar till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel.

30.01.2023
Chardonnay vingård

Chardonnay.


Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan du egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla ”husets vita” på krogen?

Läs mer »
Vinodlingar i Sydafrika.

Drostdy-Hof


Drostdy-Hof, som är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken, lanserades på den svenska marknaden 1995 och blev snabbt mångas favorit.

Läs mer »