True Colours på World Pride i Madrid.

True Colours uppmärksammas på toppkonferens i Madrid.

Regnbågsflaggan

True Colours och dess historia kommer att uppmärksammas vid Madrid Summit ­– en konferens om mänskliga rättigheter i anslutning till Prideveckan i Madrid. Dessutom kommer succén True Colours Cava att serveras vid Madrids kommuns officiella välkomstmottagning.

Madrid Summit International Human Rights Conference är en stor konferens kring mänskliga rättigheter som startar den 26 juni och pågår i tre dagar. Konferensen äger rum på universitetsområdet i samband med World Pride Madrid. Frågor som exempelvis jämlikhet, politik, sport, hälsa och utbildning belyses, allt utifrån ett tvärgående perspektiv med utgångspunkt i de dimensioner och aspekter som angår HBTIQ-kretsar.

Anna Bastin Löwgren, en av medlemmarna i teamet bakom True Colours, har bjudits in för att delta i en av programpunkterna under konferensen. Hon kommer att prata om frågor som rör varumärken och deras betydelse i arbetet för mänskliga rättigheter. Hur ett effektivt arbete med varumärkesprofilering och marknadsföring kan få positiva effekter på uppfattningen och acceptansen av LGBTQI-frågor, samt att man med rätt marknadsföringsstrategier kan nå en bred publik och få stor inverkan på attityder och värderingar i dessa frågor.

– Att säga att True Colours har gjort succé är ingen överdrift. Den vackra regnbågsfärgade flaskan och de värderingar som den symboliserar har fått stort genomslag i såväl media som i efterfrågan hos konsumenterna. Vi är därför stolta över möjligheten att på Madrid Summit få berätta om våra tankar bakom varumärket True Colours och om arbetet med att förändra attityder, säger Anna Bastin Löwgren.

Madrid Summit arrangeras av World Pride Madrids organisationskommitté tillsammans med Universidad Autónoma de Madrid (Autonoma universitetet i Madrid) och håller på i tre dagar, från 26 till och med 28 juni. 

True Colours lanserades tidigare i år i anslutning till QX-galan på Cirkus i Stockholm. Då presenterades cavan, vilken är den första i en serie med viner i regnbågsfärgade förpackningar. Konceptet är utvecklat i ett samarbete mellan Altia och Stiftelsen Regnbågsfonden, en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter genom att finansiellt hjälpa HBTIQ-organisationer och enskilda personer runtom i världen. Tanken är att hylla människor i communityn.

Den som köper någon av True Colours viner bidrar till arbetet för mänskliga rättigheter. 1 kronor per såld flaska går oavkortat till Stiftelsen Regnbågsfonden.

True Colours Cava

111,00 kr


Doften är medelstor med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.