Baka eget rostbröd och servera med en härlig färskoströra
Kategori

Baka eget rostbröd och servera med en härlig färskoströra.

Ingen kräftskiva utan rostbröd! Impa på gästerna genom att baka ditt egna, det är verkligen inte svårt och smakar gudomligt gott! En god färskoströra passar perfekt till brödet på kräftskivan. Antingen att bre direkt på en skiva bröd eller servera en klick till en god matpaj.

Rostat bröd med färskoströra

Rostbröd, 2 bröd:

25 g jäst
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa strösocker
ca 10 dl vetemjöl

1 ägg
vallmofrön

 

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i olja och lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, olja och vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen ett par minuter i maskin tills du har en lätt kladdig och elastisk deg.

  2. Låt jäsa i cirka 45 minuter.

  3. Klä två brödformar med bakplåtspapper. Dela degen i två bitar och forma till avlånga bröd.

  4. Lägg bröden i formarna och jäs i ytterligare 30 minuter.

  5. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö vallmofrö över.

  6. Värm ugnen till 250°C. Sänk till 225°C precis innan du ställer in bröden. Grädda i cirka 30 minuter eller tills bröden är helt genomgräddade.

 

Färskoströra med soltorkade tomater:

300 g naturell färskost
2 msk pesto med soltorkade tomater
salt
svartpeppar
1 tsk citron
färsk persilja

Gör såhär:

Rör ihop färskosten med tomatpesto. Smaka av med salt, svartpeppar och citron. Finhacka sist lite persilja och blanda i.

Systembolagsnummer: 2690 129 kr

En Riesling är alltid uppskattad på kräftbordet! Denna Riesling från Charles Smith har en medelstor doft med trevliga inslag av päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika och litchi. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd. Passar utmärkt till skaldjur eller bara som sällskapsvin.

Här hittar du fler recept till kräftskivan.

Mazarintårta med sensommarbär >

Kantarell och grönkålspizza >

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.


Nyhetsbrev

Vill du få ett nytt recept varje vecka?

I vårt nyhetsbrev hittar du både recept att laga till hemma och tips på restauranger. Varje månad bjuder vi in till provningar av vin, whisky och andra ädla drycker. Dessutom erbjuds du prissänkta fynd och unika drycker som bara erbjuds våra trogna läsare.Prenumerera

Här kan du bläddra bland Linnéas alla tidigare recept »

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager