Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad. | folk o folk

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Brancamenta med varm choklad

Varm choklad med grädde, pepparkakor och inslag av mint. Alex visar Sanna hur man gör en enkel vinterdrink med Brancamenta.

Ingredienser:

5 cl Brancamenta
15 - 20 cl varm choklad
Vispad grädde
Grovt krossade pepparkakor

Såhär gör du:

Häll upp Brancamenta i en kopp eller högre glas. Tillsätt varm choklad. Häll på vispad grädde med hjälp av en sked (skikta) så att du får ett fint lager grädde ovanpå. Toppa med pepparkakskross. Klart!

Brancamenta, 500ml
Art.Nr: 87401 — 219,00 kr
Bitter

Brancamenta, 500ml

Systembolagsnummer: 87401

Man började tillverka Brancamenta 1962 och basen är en Fernet-Branca där man tillsätter myntaolja, vatten och socker. Blandningen lagras sedan ett par månader på tank så att alla smaker hinner gifta sig.

Sätten att avnjuta Brancamenta är många – som digestivo efter maten, med massor med krossad is som apéritif eller som en djärv variant på en GT.

Kategori

Drinkar med Xanté.

Jonas och Sanna visar hur man gör två olika drinkar på Xanté.

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Tips om fatlagrad sprit

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

Gustav från Jävligt Gott gör svamppaj med Bea Szenfeld.

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Så minutröker du lax.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Du vet väl vad glöggen heter?

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Blossa 1895 - mer än en glögg.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.