Artister gör rockiga drinkar. | folk o folk

Artister gör rockiga drinkar.

I samband med att Jack Daniel's firar 150 år har man tagit fram en jubileumsflaska i begränsad upplaga för att fira denna milstolpe.

För att ytterligare fira Jack Daniel’s och dess historiska koppling till musik har man även valt att samarbeta med tre svenska artister som alla skapat sin favoritdrink. Tillsammans med bartender Oscar Högberg har de tagit fram sina egna hyllningsdrinkar gjorda på ingredienser som gör sig bra tillsammans med Jack Daniel’s.

Moneybrother och Oscar Högberg mixar drinkar med Jack Daniel's

Anders Wendin, kanske mer känd som Moneybrother, är artisten som mottagit både Grammis, Sveriges Radio P3:s utmärkelser för "Årets manliga artist", "Årets nykomling" och "Guldmicken". Just nu är Anders aktuell med spelning på Vasateatern i november.

- Min drink är en smakrik, spritig drink. Perfekt inför en första dejt.

SIWAN

6 cl Jack Daniel’s 150th Anniversary Edition
0,5 cl apelsin/blodapelsin sockerlag
2 stänk Angostura bitter
2 stänk Orange bitter
Rinse Absinthe

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med blodapelsinzest.

Jack Daniel's 150th Anniversary
Art.Nr: 85193 — 352,00 kr
Whisky

Jack Daniel's 150th Anniversary

Systembolagsnummer: 85193

I samband med att Jack Daniel's firar 150 år har man tagit fram en flaska i begränsad upplaga för att fira denna milstolpe. Flaskan innehåller en whiskey med högre alkoholhalt än den traditionella Jack Daniel’s, 43% mot den vanliga som ligger på 40%. Ännu finns ett fåtal flaskor kvar att köpa.

Swedish Tiger och Oscar Högberg mixar drinkar med Jack Daniel's

Patrik Arve, aka Swedish Tiger, är kanske mest känd som sångaren i Teddybears men medverkar även i grammisvinnarna Bröderna Lindgren, punkbandet Krösus samt soloprojektet Swedish Tiger Sound. I jul är Patrik aktuell med en dokumentär och livespelning tillsammans med Teddybears på SVT.

- Det här är en riktig sjörövardrink med mycket smak, ingen saft. Denna drink känns. Samtidigt vill jag att man vårdar sin kropp och har därför valt att göra den så nyttig som möjlig med ingefära och citron.

TIGERSTYLE

6 cl - Jack Daniel’s 150 Anniversary Edition
1 cl ingerfära sockerlag 
2 stänk Peychaud’s Bitter

Blanda drinken med is i ett rörglas eller shaker. Rör om drinken i ca 15 sekunder tills den är välkyld och lite utvattnad. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med en citronzest.

Tigerstyle och Siwan - rockiga drinkar med Jack Daniel's
Kategori

Relaterat Innehåll