Prova Julia Frejs bubbliga drink till nyår. | folk o folk

Prova Julia Frejs bubbliga drink till nyår.

För att fira Jack Daniel’s 150 år och dess historiska koppling till musik har vi bett tre svenska artister skapa varsin hyllningsdrink tillsammans med bartender Oscar Högberg.

Drinken FF av Julia Frej och Oscar Högberg

Julia Frej började sin offentliga karriär i SVT:s "Kakan & Julia" med Kakan Hermansson. Hon har även medverkat som musiker i Pluras Kök, Pluras Paradis och Historieätarna. Just nu är Julia aktuell med julshowen "Alla kan äta julbord" med Erik Haag,  Lotta Lundgren och Karin Af Klintberg och hon släpper egen EP och album 2017.

- Jag ville ta fram en drink som passar efter maten, när man har ett sötsug. Det är en bra kombo av sött och fräscht och bubblorna adderar lite lyx.

FF

3 cl Jack Daniel’s Tennesee Honey
2 cl citronjuice
1 cl agavesirap
1 knippe mynta
Toppa med champagne, cava eller prosecco

Blanda drinken med is i en shaker och skaka hårt tills den är välkyld. Dubbelsila drinken i ett cocktailglas och toppa med champagne. Garnera drinken med en myntakvist.

Jack Daniel's Tennessee Honey

Systembolagsnummer: 659

Jack Honey, som denna whiskeylikör också kallas, bygger på Jack Daniel's Old No 7 som blandas med honung till exakt sötma och alkohol. Den fungerar utmärkt som drinkbas eller att drickas ren med en isbit i.

 

 

True Colours Cava

Systembolagsnummer: 78045

En flaska i regnbågsfärger som innehåller ett färgsprakande bubbel med ett viktigt budskap. För varje såld flaska går nämligen fem kronor oavkortat till Regnbågsfonden som kämpar för HBTQ-personers rättigheter. Passar perfekt att skåla i och som apéritif men även till lättare fisk- och skaldjursrätter, förrätter och till fräscha desserter.

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available