Chicolat

Här är höstens och vinterns nya choklad- och dryckeskombinationer.

Nu har Sofia och folk o folk tagit fram nya spännande kombinationer inför hösten och vintern. Den ena är en mjölkchoklad med pepparkaka som är framtagen inför glöggsäsongen. Den andra produkten är en presentask innehållande en smakupplevelse med tre stycken chokladkakor;
Mjölkchoklad  med apelsin & rostad mandel
Mjölkchoklad med stänk av havssalt
Mörk choklad med pistage & stänk av havssalt

Mjölkchoklad med pepparkaka

En härligt god julchoklad där den lena mjölkchokladen samsas med frasigheten och den sammansatta kryddigheten i pepparkakorna. Denna säsongsutgåva är specialdesignad för att passa till den alkoholfria Blossa Glöggen, och det är verkligen en kombination där smaklökarna i högsta grad blir upplivade samtidigt som du finner ro i sinnet. 

Blossa Glögg Alkoholfri

 

Önskar man en glögg med alkohol så rekommenderar vi Glöggvärldens Rolls Royce; Blossa 1895.  En glögg som man skall dricka som ett högklassigt portvin i små tulpanglas

Blossa 1895

Mjölkchoklad med med apelsin & rostad mandel

Den finaste av mjölkchoklader samsas med kanderad apelsin och rostade mandlar. Ett ovanligt lyckat kompanjonskap får vi tillsammans med rommen Don Papa. De kanderade apelsintonerna finner vi även i drycken och dess inslag av vanilj och moscovadosocker tillför en ökad nyansrikedom till smakkombinationen

Don Papa Rum

 

Ett helt annan sätt att möta denna läckra choklad är Rånäs Brännvin som tillför en balanserad kryddning av apelsin, kanel och Cognac till den ljuva föreningen.

Rånäs Brännvin

Mjölkchoklad med stänk av havssalt

Att den lilla brytningen med havsalt kan ge ett sådant resultat är ett litet under, och ens tankar fladdrar lätt iväg till de saltbestänkta klipporna kring ön Belle Ile. Om man äter chokladen tillsammans med det söta vinet från Nederburg så känns det som de båda går hand i hand, tittar varandra kärleksfullt i ögonen och vandrar tillsammans genom den långa eftersmaken.

Nederburg Noble Late Harvest

 

Ett annat sätt att värdigt möta denna choklad är med den farligt goda gräddlikören Amarula

Amarula Cream

Mörk choklad med pistage & stänk av havssalt

En mycket läcker och balanerad choklad som upplevde kärlek i första ögonkastet när den mötte smakerna av torkad frukt, choklad , romrussin och nötter i den söta sherryn Vintner´s Royal Cream.

Vintry's Royal Cream

 

Vill ni prova ytterligare en kombination så kan ni med fördel välja det heliga vinet Vin Santo

Ruffino Serre Vin Santo Del Chianti

Sofia Rydemalm 

"Inspiration hämtar jag från länder med lång chokladkultur och erfarenhet som framförallt Frankrike. Men inspiration får jag även från en promenad längs havet, från ett besök på ett museum, från en god middag och inte minst från mina barn."

Boken

I boken CHICOLAT berättar jag min historia – om hur jag hamnade på Belle Ile – den lilla ön utanför franska atlantkusten och startade en chokladfabrik. Texterna varvas med fakta om choklad, härliga recept samt ett par möten med inspirerande personligheter. På Belle iIle har jag haft ett liv – ett riktigt liv med allt som det innebär. Den ön har inte bara gett mig två barn, ett liv med choklad utan även en styrka, ödmjukhet och enormt mycket kärlek som jag alltid bär med mig. Och jag hoppas i mitt hjärta att jag kan dela med mig lika kravlöst och självklart som jag har fått ta emot.

Belle-Île-en-Mer

Ön är enbart 20km lång och innehar 4000 bofasta. På sommaren ökar invånarantalet dramatiskt då väldigt många äger sommarhus på ön. Majoriteten av invånarna arbetar med fiske eller tursim. Älskar man skaldjur är en resa till Belle-Île-en-Mer ett måste!