Crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika pinchos; makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär. Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig!

Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.
Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlök
Rating
12 st
30 min

Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlök

12 bitar baguette
4 st schalottenlökar
Lite olja att steka i
1 dl blåbär
6 labnehbollar
100 g manchego
1. Rosta brödet i en het stekpanna med lite olja.
Skala och skiva löken tunt. Stek i lite olja på medelvärme och rör om då och då tills löken fått fin färg och är helt mjuk. Ha i blåbären och fortsätt steka tills blåbären mjuknat något men inte gått sönder.
Lägg ut en labnehboll på vare brödbit och bred ut den med en kniv. Strö över riven manchego. Toppa varje crostini med lök och blåbär.

(Hittar ni inte labnebhbollar går det bra med vanlig färskost)
Systembolagsnummer: 22662 89,00 kr

Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager