Crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.

Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlök
Skala och skiva löken tunt. Stek i lite olja på medelvärme och rör om då och då tills löken fått fin färg och är helt mjuk. Ha i blåbären och fortsätt steka tills blåbären mjuknat något men inte gått sönder.
Lägg ut en labnehboll på vare brödbit och bred ut den med en kniv. Strö över riven manchego. Toppa varje crostini med lök och blåbär.
(Hittar ni inte labnebhbollar går det bra med vanlig färskost)
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.