Drinktilltugg med pankopanerad fetaost och rödbetschips

Drinktilltugg med pankopanerad fetaost och rödbetschips med chèvrekräm.

It’s cocktail o'clock mina vänner! Ett perfekt sätt att avsluta arbetsveckan och fira in helgen är att bjuda hem vänner på en drink eller två. Och självklart måste vi ha något gott att äta till drinkarna. Här kommer två recept på härliga drinktilltugg!

Drinktilltugg med pankopanerad fetaost och rödbetschips

Idag har jag tagit fram två varianter på drinktilltugg. Ett som går enkelt och fort att fixa, men också ett som kräver lite mer framförhållning. Det fina med drinktilltuggen är att förberedelserna gott och väl kan göras en dag innan, så du behöver inte stå och stressa med drinktilltuggen i köket när gästerna är på ingång. Det lite enklare receptet är något som alltid går hem och som även passar perfekt på en tapasbricka!

Frys gärna in isbitar med ätbara blommor och blad och lägg i drinkarna innan du serverar dem till dina drinktilltugg.

Drinktilltugg nr 1:

Pankopanerad fetaost

Panerad fetaost är lätt att göra. Antingen skär du den i långa stänger som jag har gjort, eller så delar du osten i lite större kuber och låter gästerna plocka drinktilltuggen med hjälp av en liten gaffel eller tandpetare. Jag panerade min fetaost i pankoströbröd. Det ger en lite mer frasig panering som jag verkligen gillar.

Ingredienser:

300 g fetaost 
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl pankoströbröd
Rikligt med olja att steka i

Så gör du:

1. Klappa fetaosten helt torr med hjälp av lite hushållspapper.

2. Skär osten i stänger eller kuber. 

3. Häll upp mjöl på ett fat, knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt.

4. Häll upp pankoströbröd på ett annat fat.

5. Doppa fetaosten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

6. Hetta upp en stekpanna, häll i riktigt med olja och stek fetaosten gyllene runt om. Stek gärna i omgångar.

7. Servera drinktilltugen varma!

Drinktilltugg nr 2:

Rödbetschips med chèvrekräm, ugnsbakade vindruvor och hackade hasselnötter

Mitt andra recept på drinktilltugg är rödbetschips med chèvrekräm, ugnsbakade vindruvor och hackade hasselnötter. Rödbetor och chèvre är en sådan klassisk kombination som alltid fungerar och aldrig riktigt blir omodern verkar det som. Du kommer få en del chips över, men häll bara upp dem i en skål och servera som snacks!

Ingredienser:

3 stora rödbetor
flingsalt
olivolja

1 vindruvsklase
flingsalt
olivolja
2 msk balsamvinäger

100 g chèvre 
1 dl creme fraiche

15 hasselnötter
färska öret, tex oregano

Så gör du:

Tvätta rödbetorna noga och torka dom torrt. Skär i tunna skivor med hjälp av en mandolin. Blanda skivade rödbetor, salt och lite olivolja i en bunke. Låt stå minst 30 minuter för att dra ur vätska ur rödbetorna. Häll av ev vätska och lägg ut rödbetorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Rödbetorna kommer att krympa, så de kan läggas nära varandra. Baka chipsen i 150 grader i cirka 60 minuter. Öppna ugnsluckan ett par gånger för att släppa ut ånga som bildats. Håll koll så att chipsen inte bränns vid. Låt chipsen svalna på plåten.

Skölj och torka vindruvorna. Klä en plåt med bakplåtspapper och placera ut vindruvorna på plåten. Ringla över olivolja, balsamvinäger och salt. Massera sedan in detta i vindruvorna. Rosa druvorna i cirka 30 minuter på 225 °C. Låt svalna helt.

Mosa getosten fint och blanda i crème fraîche. Rör till en slät kräm. Fyll en spritspåse med cgevrecrämen. Rosta hasselnötterna i en medelvarm stekpanna. Låt svalna och hacka dom grovt.

Placera ut rödbetschipsen på ett fat. Spritsa getostkräm på varje chips. Toppa med en ugnsrostad vindruva, hackade hasselnötter och lite färska örter. Servera genast.

Till drinktilltuggen - 1 box med 2 drinkar (som kan bli 3):

Explorer Cocktails Mojito & Collins, delad 1,5 liters BIB
Art.Nr: 82138 — 219,00 kr
Drinkar & Cocktails
Finns i lager i vald butik Kan beställas till din butik Explorer Cocktails Mojito & Collins, delad 1,5 liters BIB Vilka butiker har drycken?
Explorer Cocktails Mojito & Collins, delad 1,5 liters BIB
Systembolagsnummer: 82138

Explorer cocktails förenar det bästa av två världar – klassiska drinkbaser och rena fruktsmaker. Den legendariska Collinsdrinken från Saint Louis har fått en touch av fläder och Kubas signaturdrink Mojito kommer i denna tolkning med rom, vodka, jordgubbar och mynta. Är du sugen på ännu en variant – testa att blanda de två så har du en tredje cocktail på repertoaren

Serveras med krossad is i cocktailglas.

Utskrift
Relaterat Innehåll
Kategori

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager