Mindre socker
Campillo Rosé

Campillo Rosé

Spanien


90,00 kr

Systembolaget nr:

7180601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

SLUTSÅLD!Doften i Campillo Rosé är angenämt fruktig med toner av färska röda bär, nektarin, röda vinbär samt en fläkt av mandarin och blommor. Rosévinet har en torr och fruktig smak med fina inslag av röda frukter, nektarin och lätt blommiga toner.

Produktion

Skalen får urlaka i musten för att få en vacker rosa färg. Den rosa musten jäser sedan ganska kallt som ett vitt vin för att bevara fruktighet och fräschör.

Passar till

Att avnjuta som den är eller till sallader, pajer, lite kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter. Varför inte servera en sallad med primörer, vattenmelon och grillad tonfisk.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Campillo är en del av Grupo Faustino och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7180601

Volym

750 ml

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,3 g/liter

Druva

Grenache

Lagring

Vinner inte på lagring