Amira Nero d’Avola
Amira Nero d’Avola

Amira Nero d’Avola

Italien


128,00 kr

Systembolaget nr:

72263

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Amira Nero d’Avola har en frestande doft med inslag av mörka bär, plommon, körsbär, färska örter, kryddor samt ett trivsam fläkt av balsamico. Vinet är medelfylligt med bra struktur och trevlig smak med toner av solmogna mörka frukter, choklad, kryddor samt ett stråk av balsamico och mandel.

Produktion

Druvorna skördas från vingårdar som ligger på en genomsnittlig altitud på 330 meter över havet. Vinet jäser i rostfria ståltankar vid en temperatur mellan 28–30°C under cirka 15 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet i stora fat av ek från Slavonien (region i Kroatien) under 12 månader och får sedan vila ytterligare på flaskan under några månader.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga kötträtter, men även till vegetarisk mat och pasta. Varför inte en smakrik pasta med oxfilé, portabellosvamp, bitar av sidfläsk samt en gräddig sås smaksatt med vinet och en liten stänk högklassig balsamico.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Principi di Butera är verkligen en vacker egendom som ligger i Butera som är beläget i den södra delen av Sicilien. Det är ett mycket vackert landskap drygt en mil från kusten och inom det område där ön stora kvalitetsdruva Nero d´ Avola har sitt ursprung.Totalt är egendomen 320 hektar stor och 170 av dessa består av vingårdar som är belägna mellan 250-350 meter över havet. Jordmånen är kalkrik och lämpar sig ypperligt för produktion av kvalitetsviner. Odlade druvsorter är nero d'Avola, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah och de gröna chardonnay, insolia, och grillo.Som alla egendomar som ägs av familjen Zonin så arbetar man idogt för en hållbar framtid. Man har bevarat skogar och olivlundar för att främja den lokala floran och faunan. Det finns också en mycket effektiv uppsamling av regnvatten som används när det finns behov av bevattning. Därigenom belastar man inte den sjunkande grundvattennivån. Man använder sig av ekologiska metoder i vingårdarna och värnar om ett mångfald av både djur och insekter.

Ursprung

Italien

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

72263

Volym

0,75 l

Varumärke

Casa Vinicola Zonin Spa

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Sicily - Sicily

Druva

Nero d'Avola

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.