EkologiskMindre socker
Domaine Tour Boisée Marselan Bel Serrat, EKO
Domaine Tour Boisée Marselan Bel Serrat, EKO

Domaine Tour Boisée Marselan Bel Serrat, EKO

Frankrike


89,00 kr

Systembolaget nr:

7977701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

SLUTSÅLD!Marselan Bel Serrat har en fruktig doft med toner av mörka bär, örtkryddor, stendamm samt en fläkt av peppar, granbarr och kolasnören. Smaken är härligt fruktig och ganska stram med inslag av mörka plommon och färska örtkryddor.

Produktion

Marselan är en korsning av Grenache och Cabernet Sauvignon som togs fram i Frankrike 1961. Men den började inte odlas i någon större omfattningen förrän 1990-talet. Den odlas mest i Languedoc, men har även under de senaste åren planterats en hel del i Kina. Druvorna till detta vin kommer från en vingård med 10-åriga stockar och jordmånen är en kalkrik lerjord. Druvorna skördades för hand och skalen får macerera under 25 dagar. Vinet lagrades under 7 månader i cementtankar.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter eller utvalda ostar. Varför inte servera plommon och vitlöksspäckad kotlettrad av vildsvin som serveras med en ost och potatisbakelse samt en reducerad rödvinssky.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

I  Languedoc i södra Frankrike ligger den vackra egendomen La Tour Boisée som har tillhört samma familj sedan 1826 och är beläget i hjärtat av appellationen Minervois. De olika vingårdarna som täcker totalt 91 hektar är ekologisk certifierade och på egendom finns även 400 hektar olivträd, där några knotiga träd såg dagens ljus redan under 1600-talet.Egendomen drivs idag av Marie-Claude och Jean-Louis Poudou tillsammans med dottern Frédérique och hennes man Jean-François. Man förfogar över flera mycket intressanta vingårdar med stor variation vad det gäller, druvsorter, mikroklimat, jordmån och topografi. Familjens passion och stolthet över sin egendom märks tydligt i deras viner som alla är välgjorda och med en personlighet och själ som få viner ens kommer i närheten av. I egendomens trädgård reser sig La Tour Boisée som är en vacker ruin av ett försvarstorn som byggdes på 1100-talet.

Ursprung

Frankrike

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7977701

Volym

750 ml

Varumärke

Domaine la Tour Boise

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Region

France - France - France

Sockerhalt

2,2 g/liter

Druva

Marselan

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.