Mindre socker
Incompreso Chardonnay
Incompreso Chardonnay

Incompreso Chardonnay

Italien


189,00 kr

Systembolaget nr:

7693201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Incompreso Langhe Chardonnay har en medelstor  doft med inslag av mogna stenfrukter, fat. röda äpplen och en stänk av vanilj. Smaken är torrt och medelfylligt med inslag av gula stenfrukter, vinteräpplen och en lätt rostad fatnyans.

Produktion

Efter selektering av druvorna som växer på en sandrik jordmån sker jäsningen under 50 dagar i fat av fransk ek, sedan lagras vinet under 10 månader med jästfällningen i rostfria ståltankar.

Passar till

Till lättare och medelkraftiga fiskrätter samt utvalda ostar. Varför inte en smörstekt rödspätta med Karljohan svamp och citron- och örtmarinerade grillade svartrötter

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 10/6Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax strax sydväst om staden Asti i norra Italien. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 30% Barbera och resterande 20% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir.

Ursprung

Italien

Produkttyp

Vitt vin

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7693201

Volym

750 ml

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Region

Italy - Piedmont - Langhe

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinet är försluten med en DIAM kork som sägs skall helt förhindra korkdefekter