Att välja vin till skaldjur | folk o folk

Att välja vin till skaldjur

Hur väljer man vin till olika typer av skaldjur? Mats Cläesson ger dig svaren.


Som sällskapsvin eller till rätter av fisk eller skaldjur. Det får gärna finnas syrlighet i anrättningen eller i tillbehör. Varför inte helt enkelt ett läckert skaldjursfat?

 

 

 

 

Grönstedts Champagne
Art.Nr: 77155 — 289,00 kr
Mousserande vin

Grönstedts Champagne

Systembolagsnummer: 77155

Med ett friskt avslut av citrus och mineral passar den utmärkt till både apéritif, klassiska skaldjursrätter och ostron.

 

 

 

 

Gustave Lorentz Riesling Reserve, 750ml
Art.Nr: 22257 — 99,00 kr
Vitt vin

Gustave Lorentz Riesling Reserve, 750ml

Systembolagsnummer: 22257

Förslagsvis till en lime-marinerad, grillad marulksfilé med kryddsmör och bakad potatis.

 

 

 

 

Château Bonnet Blanc, 750ml
Art.Nr: 4151 — 89,00 kr
Vitt vin

Château Bonnet Blanc, 750ml

Systembolagsnummer: 4151

Passar som apéritif eller till finare rätter av fisk och skaldjur. Varför inte en vitvinspocherad rödtunga med citrusmarinerade havskräftor.

 

 

 

 

Kategori

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Tips om fatlagrad sprit

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

Gustav från Jävligt Gott gör svamppaj med Bea Szenfeld.

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Så minutröker du lax.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Du vet väl vad glöggen heter?

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.

Blossa 1895 - mer än en glögg.

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895.

En legendar i Bordeaux.

I samband med att Christine Lurton, Communication Manager för La Louviere och Couhins-Lurton tillika dotter till vinlegendaren André Lurton, besökt