Efterrätt i glas med kokta päron och läcker vaniljyoghurt.

Efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt! Den här desserten är inspirerad av Italien och innehåller bl.a. goda italienska mandelskorpor.

Efterrätt i glas med kokta päron med vaniljyoghurt
Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Italien

Systembolaget nr:

811902

199,00 kr


logo

0 h 15 min

En perfekt efterrätt som du kan förbereda i god tid och bara lägga upp i glas strax före serveringen. Att servera efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt!

Efterrätt i glas med päron och vaniljyoghurt

Ingredienser

  • 4 päron, ca 500 g

  • 1 dl vatten + 1 dl strösocker

  • 1 cm färsk ingefära

  • Skal och saft av 1 apelsin

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 75 g italienska mandelskorpor

Gör så här

    1. Koka ihop vatten, socker, skalad ingefära samt tunna skalstrimlor och saft av apelsinen några minuter.

    2. Skala och skär päronen i tärningar. Koka dem på svag värme i sockerlagen 5-7 minuter tills de blir mjuka. Låt dem kallna i lagen.

    3. Smula sönder mandelskorporna grovt.

    4. Ta upp päronbitarna och fördela dem i glasen. Strö skorpsmulorna över.

    5. Blanda yoghurten med vaniljsocker och födela den i glasen. Garnera eventuellt med några apelsinskalsstrimlor. Servera genast din läckra efterrätt i glas!

Vintips till efterrätt i glas med päron och vaniljyoghurt:

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Ruffino Serelle Vin Santo är ett sött starkvin från Italien. Det doftar härligt av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks också toner av torkad aprikos och russin i samklang med vanilj och en liten kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen, och vinet passar utmärkt till pärondesserten med apelsin. Traditionellt serveras vin santo till italienska mandelslorpor, som är goda att doppa i vinet.

Recept: Inger Malmros

Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »