Efterrätt i glas med kokta päron och läcker vaniljyoghurt

Efterrätt i glas med kokta päron och läcker vaniljyoghurt.

En perfekt efterrätt som du kan förbereda i god tid och bara lägga upp i glas strax före serveringen. Att servera efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt!
Efterrätt i glas med kokta päron med vaniljyoghurt
Rating
15 min

Efterrätt i glas med päron och vaniljyoghurt

4 päron, ca 500 g
1 dl vatten + 1 dl strösocker
1 cm färsk ingefära
Skal och saft av 1 apelsin
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
75 g italienska mandelskorpor
1. Koka ihop vatten, socker, skalad ingefära samt tunna skalstrimlor och saft av apelsinen några minuter.
2. Skala och skär päronen i tärningar. Koka dem på svag värme i sockerlagen 5-7 minuter tills de blir mjuka. Låt dem kallna i lagen.
3. Smula sönder mandelskorporna grovt.
4. Ta upp päronbitarna och fördela dem i glasen. Strö skorpsmulorna över.
5. Blanda yoghurten med vaniljsocker och födela den i glasen. Garnera eventuellt med några apelsinskalsstrimlor. Servera genast din läckra efterrätt i glas!

Vintips till efterrätt i glas med päron och vaniljyoghurt:

Systembolagsnummer: 8119 159,00 kr

Ruffino Serelle Vin Santo är ett sött starkvin från Italien. Det doftar härligt av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks också toner av torkad aprikos och russin i samklang med vanilj och en liten kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen, och vinet passar utmärkt till pärondesserten med apelsin. Traditionellt serveras vin santo till italienska mandelslorpor, som är goda att doppa i vinet.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager