Öppen lasagne - enkel att göra men full av smak

En kärleksfull och öppen lasagne.

När det kommer till temadagar verkar alla ha väldigt olika åsikter. Vissa älskar dessa dagar, medan andra skyr dem som pesten. Jag är av den åsikten att finns det något att fira, så ska man det! Alltså firar vi Alla Hjärtans Dag hemma hos oss. Det behöver inte vara något överdådigt. Men lite extra god mat och kanske något gott till efterrätt.

Och bara för att man väljer att äta något lite extra behöver det inte innebära massor av timmar i köket. Till Alla Hjärtans Dag i år tänkte jag nämligen laga en öppen lasagne. Fullspäckad med smak och riktigt enkel att laga. Öppen lasagne med ett glas rött är en svårslagen kombination. Och istället för den klassiska köttfärssåsen har jag valt att göra en fyllning av salsiccia, tomat, rosmarin och vin.
Öppen lasagne
Rating
2 portioner
30 min

Öppen lasagne

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g salsiccia
2 msk tomatpuré
1 msk grönsaksbuljong
5 salviablad
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
Salt och svartpeppar
5 plattor färsk lasagne
Färska örter
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en stekpanna med lite olja.
2. Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen. Finfördela med hjälp av en gaffel. Stek tillsammans med löken.
3. Tillsätt sedan tomatpuré, rött vin och grönsaksbuljong. Låt allt koka ihop ett par minuter. Finhacka salvia och tillsätt det mot slutet.
4. Vispa grädden och crème fraichen var för sig. Rör sedan ihop till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
5. Dela de färska lasagneplattorna på mitten så du får 10 st kvadratiska bitar.
6. Koka upp rikligt med vatten. Koka lasagneplattorna, några åt gången i cirka 3 minuter.
7. Plocka upp plattorna med hjälp av en hålslev, ringla lite olja mellan varje lasagneplatta för att undvika att de klistras ihop.
8. Varva sedan lasagneplattor, färs och crème fraiche-röra på en tallrik.
9. Avsluta med lite färska örter på toppen av den öppna lasagnen. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 7530 259.00 kr

Till öppen lasagne serverar jag ett glas Pasqua Famiglia Rosso Romeo & Juliet Wall of Love, för vad passar bättre än det till Alla Hjärtans Dag?

Linnéa Seidel

Om Linnéa: 

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och i november 2016 vann hon stora matbloggspriset. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna. Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager