Escolanets - Spanska dadlar lindade i bacon.

När vi idag pratar om tapas är det ofta sättet man äter på, det vill säga smårätter än just specfika rätter man syftar på.

Däremot brukar råvarorna man använder till tapas härstämma från Spanien. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord. Här hittar du mitt recept på Escolanets som är dadlar inlindade i bacon, som sedan ugnsbakas. Söta dadlar gör sig fantastiskt väl till salt bacon och ett glas rioja.
Escolanets
Rating
30 min
200 g bacon
Ca 15 dadlar
Ca 15 skållade och rostade mandlar (eller andra nötter)
1. Kärna ur dadlarna.
2. Dela varje baconskiva på längden.
3. Fyll varje dadel med en mandel och linda sedan in varje dadel i bacon.
4. Placera ut på en ugnsfast plåt och baka de baconlindade dadlarna i 225°C i cirka 10 minuter.

Vin till dadlar i bacon:

Systembolagsnummer: 22662 89,00 kr

Till tapas passar såklart en äkta spanskt Rioja allra bäst. Faustino VII har en medelstor och fruktig doft. Smaken har inslag av blåbär och plommon.

Fler goda tapasrecept:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager