Focaccia i stekpanna.

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.

Focaccia i stekpanna
Chianti del Barone Ricasoli

Chianti del Barone Ricasoli

Italien

Systembolaget nr:

270001

109,00 kr


logo

2 bröd

logo

0 h 50 min

Focaccia är ett väldigt lättbakat bröd som du kan variera i det oändliga när det kommer till smaksättning. Fetaost, färska örter, lök - ja allt blir gott! Jag gräddade mina bröd i gjutjärnspannor, det blev väldigt fint att ställa fram på buffébordet!

Focaccia i stekpanna

Ingredienser

  • 25 g jäst

  • 3 dl vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 msk honung

  • 1 nypa flingsalt

  • 7 dl vetemjöl

  • färsk rosmarin

  • tomater

  • flingsalt

Gör så här

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över lite mjöl och täck sedan bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.

    2. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Arbeta snabbt igenom degen och lägg dom i två gjutjärnsstekpannor. Lägg i tomater, strö över färsk rosmarin och salt. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.

    3. Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter.

    4. Ställ fram på påskbuffén och njut av middagen.

Gott att dricka till focaccian

Recept: Linnéa Seidel