Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing.

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing.

Efter en lång vinter med grytor och soppor (som jag älskar!) kan jag ibland bli lite sugen på något fräschare och lättare. Även om snön yr utanför fönstret och det enda vettiga vore att äta varm mat, så kan jag inte låta bli att laga sådana här enklare middagar ibland. Dessutom har jag gått och blivit lite kär i jordnötsdressingen ni hittar i det här receptet. 

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing

Dressingen i receptet passar perfekt att ringla över sallader eller varför inte att doppa fräscha små sommarrullar i? Sött, salt och lite surt, allt på en och samma gång och smaklökarna dansar samba i munnen. Underbart! 

Jag valde att ha kyckling i min sallad, men vill man göra det helt vegetariskt skulle jag rekommendera att steka tofu och ha till.

Nederburg Winemasters Riesling 2017

Systembolagsnummer: 74621

Till denna härliga sallad passar ett friskt vitt vin och Nederburg Winemasters Riesling är perfekt med sina inslag av ananas och lime.

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing (4 port)

Ingredienser:

400 g kycklingfilé
Tamarisoja
4 msk jordnötssmör
2 msk olivolja
2 msk honung
1 1/2 msk vinäger
1 msk tamarisoja
Saft från  1 lime
Chiliflakes
Svartpeppar
1 msk finriven ingefära

2 portioner rött ris
Vitkål
Rödkål
Gurka
Morötter
Sojabönor
Babyspenat
Koriander
Jordnötter
Svarta sesamfrön

Så gör du:

Bryn kycklingfiléerna i lite olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par deciliter vatten och låt dem koka klart i vattnet. När köttsaften är helt genomskinlig, ta av kycklingen från spisen och låt svalna helt. Dela den sedan i bitar och ringla tamarisoja över. Ställ åt sidan.

Blanda samman alla ingredienser till jordnötssåsen. Är jordnötssmöret för hårt brukar jag köra det några sekunder i micron. Då mjuknar det.

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Strimla röd- och vitkål fint. Hyvla gurka och morötter med en potatisskalare eller mandolin i tunna skivor.

Lägg upp spenat, kål, gurka, morötter, ris, bönor och kyckling på en tallrik. Toppa med koriander, jordnötter och jordnötssåsen. Avsluta med att strö lite sesamfrön över.

Häll upp ett glas vin till och låt fredagsmyset börja!

Matbloggaren Linnéa Seidel

Om Linnéa: 

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available