Baconlindad, ostfylld fläskfilé och blomkålspuré. | folk o folk

Baconlindad, ostfylld fläskfilé och blomkålspuré.

Idag tänkte jag dela med mig av ett super-duper-bra tips som räddar den tråkigaste av såser, lyfter potatismoset till nya höjder, gör kryddsmöret oförglömligt eller som i det här receptet - förvandlar en helt vanlig blomkålspuré till något betydligt mycket roligare.

Baconlindad fläskfilé

Jag pratar om vitlök som fått rostats i sitt skal i ugnen. Så att den blir precis så där härligt mjuk, söt och smakrik som man vill ha den! Inte bitter och stark, utan bara otroligt smakrik! Olika vitlökar smakar olika mycket, så prova dig fram hur många du behöver till receptet.

Förutom blomkålspuré, så bjuder jag idag på ett väldigt uppskattat recept. Nämligen baconlindad fläskfilé. Det är en kär klassiker men som alltid blir otroligt god. Själva filén kan du fylla med vad du vill. Ost, feta, kryddor, soltorkade tomater, ölkorv… Ja ni fattar grejen. Men idag tog jag bara helt vanlig, smaksatt färskost som jag smulade i lite ädelost i. Så gott i all sin enkelhet!

Robert Mondavi Meritage
Art.Nr: 6011 — 120,00 kr
Rött vin

Robert Mondavi Meritage

Systembolagsnummer: 6011

Till veckans fredagsmys tycker jag du ska hälla upp ett glas Robert Mondavi Meritage. Ett rött, intensivt vin från Kalifornien med inslag av bär, vanilj, solmogna plommon och mörk choklad. Robert Mondavi är mannen som satte Kalifornien på kartan vad gäller vin och det här är en smakrik blend av fem klassiska Bordeauxdruvor. 

Baconlindad, fylld fläskfilé med blomkålspuré

600 g fläskfilé
150 g färskost
ca 100 g ädelost
2 paket bacon
salt & svartpeppar
ca 4 vitlöksklyftor
olivolja
svartpeppar

1 kg blomkål
2 grönsaksbulkongtärningar
1/2 dl grädde
salt & svartpeppar

Börja med att putsa fläskfilén. Gör ett snitt i filén, som en ficka, men skär inte hela vägen igenom eller hela vägen ut mot kanterna. Fyll med färskost och smulad ädelost. Linda in filén i baconskivor. Salta och peppra. Lägg den baconlindade filén i en stekpanna och bryn hastigt runt om. Ställ in stekpannan i ugnen i 200°C i cirka 20 minuter.

Ta vitlökarna och skär av toppen på klyftorna, men behåll skalet på. Ringla över lite olja och salta. Ställ in i 200°C varm ugn i cirka 20 minuter. Låt vitlöken svalna.

Häll upp vatten i en kastrull och ha i buljongtärningarna. Koka blomkålen mjuk. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av någon minut.  Lossa skalet från vitlökarna, börja med att ha i två vitlökar, smaka dig sedan fram. Mixa blomkål och vitlök till en slät puré. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera allt med en härlig grönsallad. Låt fredagsmyset börja!

Kategori

Relaterat Innehåll