Läckra zucchiniplättar med kallrökt lax. | folk o folk

Läckra zucchiniplättar med kallrökt lax.

Linnéa har tagit fram en varmrätt som passar perfekt till mousserande vin.

Zucchiniplättar med kallrökt lax

Zucchiniplättar med kallrökt lax (2 pers)

Ingredienser:

1 zucchini
5 cm purjolök
2 ägg
3 msk mjölk
100 g fetaost
2 tsk fiberhusk

200 g kallrökt lax i skivor
Crème fraiche
1 rödlök
Färsk dill
Löjrom

Så gör du:

Riv zucchinin på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska.

Finhacka purjolöken, blanda med ägg, riven zucchini, mjölk, smulad fetaost och fiberhusk.

Hetta upp ett plättjärn och klicka i smör. Ha i cirka 1 msk smet i varje rundel och platta ut. Stek på låg värme i cirka 2 minuter per sida, eller tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat.

Lägg upp zucchiniplättar på två tallrikar. Placera ut tunna skivor av lax. Spritsa eller klicka ut creme fraîche på laxen. Skeda ut löjrom. Skala och finhacka rödlöken och strö den tillsammans med den färska dillen över lax och zucchiniplättar. 

Dryck till:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut
Art.Nr: 77141 — 79,00 kr
Mousserande vin

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Systembolagsnummer: 77141

Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka men uppfriskande bubblor.

Laurent-Perrier La Cuvée 750ml
Art.Nr: 78773 — 409,00 kr
Mousserande vin

Laurent-Perrier La Cuvée 750ml

Systembolagsnummer: 78773

Delikata aromer av färsk citrus, vita blommor och med en lätt brödighet. Smaken är mycket bra balanserad med en krispig syra och en fantastiskt fin elegant mousse. 

Kategori

Relaterat Innehåll