Linnéas fisktaco är som balsam för kropp och själ. | folk o folk

Linnéas fisktaco är som balsam för kropp och själ.

Till helgen är det dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen. Kanske är det läge att bjuda hem lite goda vänner, fylla chipsskålarna till brädden och bänka er framför tv´n. Men för att ni inte ska föräta er på chips och dipp, ja då tycker jag ni ska börja kvällen med att äta något riktigt gott. Som en bricka full med läcker fisktaco.

Bild på fisktacos

Det här är matlagning när den är som bäst tycker jag. Enkelt att laga, hälsosamt, räcker till många och är otroligt smakrikt. Precis så man vill ha det (så att man med gott samvete kan sätta i sig en halv påse chips sen..)

Nederburg Winemaster's Reserve Riesling
Art.Nr: 74621 — 92,00 kr
Vitt vin

Nederburg Winemaster's Reserve Riesling

Systembolagsnummer: 74621

Till fisktacos passar det riktigt bra med ett välkylt vitt vin, Nederburg Winemaster's Reserve Riesling till exempel. Ett fräscht vitt vin med en blommig och fruktig doft. Vinets smak är frisk med inslag av ananas och lime.

Fisktaco (4 port)

Ingredienser:

Fisken:
ca 500 g lax
2 limefrukter
1/2 röd chili
salt

Mangosalsan:
250 g tinad mango i bitar (köpt fryst)
200 g gurka
1/2 rödlök
1 knippe färsk persilja eller koriander
1 limefrukt
1 msk flytande honung
salt

Till servering:
salladsblad
svarta och vita sesamfrön
persilja eller koriander


Gör såhär:

1. Skär laxen i 1x1 cm stora kuber och läg dem i en bunke.

2. Pressa saften ur limefrukterna och finhacka chilin, Häll detta över laxen.

3. Salta laxen och låt den gärna stå och marineras en stund medan du gör salsan.

4. Lägg den tinade mangon i en skål och skär gurkan i små bitar.

5. Finhacka löken och persilja eller koriander.

6. Blanda samman allt i bunken.

7. Pressa limesaften över allt i bunken, ringla över honungen och salta lätt. Rör om väl.

8. Stek laxen hastigt i en het panna så den får färg runt om. (Du kan behöva steka i omgångar så det inte blir så fullt i stekpannan.)

9. Lägg ut fina, lite skålformade salladsblad på en bricka.

10. Lägg en sked salsa i botten på varje blad och ett par tärningar lax ovanpå.

11. Toppa med sesamfrön och hackad persilja eller koriander. Servera direkt.


Låt fredagsmyset börja!

Kategori

Relaterat Innehåll