Lys upp vintermörkret med krämig kycklingpasta. | folk o folk

Lys upp vintermörkret med krämig kycklingpasta.

Pasta med kyckling

Förra helgen ställde vi om till vintertid och oj vad det märks på eftermiddagarna! Det blir ju mörkt så fort nu. Och när mörkret kommer blir jag lite handlingsförlamad. Jag orkar liksom inte med någonting! Knappt så jag vill laga mat, fast det är bland det roligaste jag vet. Då är det himla bra att ha lite lättlagade, men helt fantastiskt goda recept på lager. För visst blir höstmörkret lite lättare att hantera när man har en skål med krämig pasta och ett supergott vin framför sig!? Bättre start på fredagsmyset finns ju knappast!

Ruffino Chianti DOCG, 750ml
Art.Nr: 2310 — 80,00 kr
Rött vin

Ruffino Chianti DOCG, 750ml

Systembolagsnummer: 2310

Och på tal om vin! Till den här utsökta kycklingpastan tycker jag ni ska ta och hälla upp ett glas Ruffino Chianti. En medelfyllig italienare med smak av körsbär, hallon, örter och lakrits. Perfekt att njuta av till en lättare pastarätt och blir det något över av vinet efter middagen passar det utmärkt till en god bit ost i soffan efter maten

Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater

700 g kyckling
1 lök
1 vitlök
1 burk (ca 200 g)soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1 påse (65 g) babyspenat
salt & svartpeppar

4 port valfri pasta
riven parmesan

Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin. Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås. Ha till sist i spenaten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. Riv rikligt med parmesan över.

Låt fredagsmyset börja!

Kategori

Relaterat Innehåll