Asiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.

Veckans fredagsmys från Linnéa ger exempel på en god rätt med mycket umami.

Asiatisk fiskgryta
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Veckans fredagsmys är en silkeslen och krämig asiatisk fiskgryta, full med härliga smaker från citrongräs, ingefära, chili och fisksås.

Asiatisk fiskgryta

Ingredienser

  • 1 citrongräs

  • 10 cm purjolök

  • 1 röd chili av valfri styrka

  • sesamolja

  • 2 msk finriven ingefära

  • 2 msk fisksås

  • 400 ml extra krämig kokosmjölk

  • 2 dl vatten

  • 1 umami-buljongtärning

  • 600 g fisk (torsk och lax)

  • 1 lime

  • ev. salt

Gör så här

    1. Finhacka  citrongräs, purjolök och chili. Fräs på medelvärme i lite sesamolja.

    2. Tillsätt ingefära och rör om ordentligt. Ha i fisksås, kokosmjölk, vatten och buljongtärning.

    3. Skär fisken i kuber och lägg i. Låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt.

    4. Pressa i saften från en lime och smaka av med salt. Servera direkt.

    5. Låt fredagsmyset börja!

Vintips till asiatisk fiskgryta:

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Till min fiskgryta passar ett glas Gustave Lorentz Riesling Reserve fint. Ett ungdomligt vin med doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime.

Recept: Linnéa Seidel