Asiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.
Veckans fredagsmys från Linnéa ger exempel på en god rätt med mycket umami.
Veckans fredagsmys är en silkeslen och krämig asiatisk fiskgryta, full med härliga smaker från citrongräs, ingefära, chili och fisksås.
Asiatisk fiskgryta
Ingredienser
1 citrongräs
10 cm purjolök
1 röd chili av valfri styrka
sesamolja
2 msk finriven ingefära
2 msk fisksås
400 ml extra krämig kokosmjölk
2 dl vatten
1 umami-buljongtärning
600 g fisk (torsk och lax)
1 lime
ev. salt
Gör så här
Finhacka citrongräs, purjolök och chili. Fräs på medelvärme i lite sesamolja.
Tillsätt ingefära och rör om ordentligt. Ha i fisksås, kokosmjölk, vatten och buljongtärning.
Skär fisken i kuber och lägg i. Låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt.
Pressa i saften från en lime och smaka av med salt. Servera direkt.
Låt fredagsmyset börja!
Vintips till asiatisk fiskgryta:
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml
123,00 kr
Till min fiskgryta passar ett glas Gustave Lorentz Riesling Reserve fint. Ett ungdomligt vin med doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime.
Recept: Linnéa Seidel
Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing.
Recept på en smakrik kycklingsallad med smak av ingefära, chili och jordnötter.
Läs mer »Vin till sushi – bemästra den ädla konsten.
Att välja fel vin till sushi kan bli en obehaglig upplevelse. Lär dig att välja rätt och få tips på perfekta vin till den älskade sushin.
Läs mer »Sesampanerad tonfisk och sallad och mangodressing.
Sesampanerad tonfisk med en sallad och till det en helt makalöst god mangodressing.
Läs mer »