Skagenröra kan man aldrig få för mycket av. | folk o folk

Skagenröra kan man aldrig få för mycket av.

En av de råvaror jag allra helst använder mig av när det kommer till matlagning är lax. Det är himla gott, lätt att variera och allt som oftast lättlagat. Så idag tänkte jag bjuda på en riktig favorit, nämligen skagenfylld lax. Hur gott låter inte det?

Lax med skagenröra

När man använder sig av fisk och skaldjur blir det ju absolut godast om man får tag på färska råvaror. Jag själv är en riktig inlandskrabba och därför inte alls uppvuxen med färsk fisk. Därför tycker jag det är en riktig lyx när man får tillgång till det.

Som ni kanske redan märkt så gillar jag att mysa till det på fredagar med vällagad, men lättlagad mat. Och det här är verklingen ett sådant recept! Se till att göra mycket skagenröra, det kan det aldrig bli för mycket av!

Pasqua Sanzeno Chardonnay, 3000ml, box
Art.Nr: 2907 — 219,00 kr
Vitt vin

Pasqua Sanzeno Chardonnay, 3000ml, box

Systembolagsnummer: 2907

Till laxen tycker jag absolut ni ska prova ett glas Pasqua Sanzeno Chardonnay. Ett vitt vin med mycket fruktig doft och smak av persika, päron och citrus. Vinet är torrt och fräscht och passar utmärkt till fisk och skaldjur!

Skagenfylld, ugnsbakad lax

ca 500 g färsk lax (eller 4 portionsbitar fryst)
ca 1 kg räkor (med skal)
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
salt & svartpeppar
färskpressad citron

Torka laxen torr, skär den i 4 lika stora bitar. Gör ett långt snitt längs med laxen, i mitten av varje laxbit, men skär inte igenom helt.

Skala räkorna. Blanda räkor (spar några till dekoration), crème fraîche, finhackad rödlök och dill. Smaka av med salt, peppar och citron.

Fyll varje laxbit med ett par matskedar skagenröra. Ugnsbaka i 220°C i cirka 20 minuter. Tag ut fisken ur ugnen. Lägg på en klick skagenröra till på varje bit och dekorera med några färska räkor. Servera en grön sallad och kanske lite pressad potatis till.

Låt fredagsmyset börja!

Kategori

Relaterat Innehåll