Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger. | folk o folk

Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.

2017 börjar riktigt bra, det finns nämligen en ny cava; True Colours, som hyllar kärleken och mångfalden genom att fem kronor per såld flaska går direkt till Regnbågsfonden. Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att hjälpa HBTQ-personer i hela världen som förföljs och trakasseras. Så i och med att du köper en flaska cava kan du nu skåla för en mer tolerant värld. I dubbel bemärkelse! Hur bra låter inte det?!

Sommarrullar - vegetariska vårrullar i regnbågens färger

När jag fick se flaskan kände jag att jag bara var tvungen att skapa något lika färgsprakande att äta till. Därför blev det självklara valet vietnamesiska sommarrullar. Som den klassiska vårrullen, fast den är inte friterad. Därför får den behålla alla sina helt makalöst vackra färger.

Det här är perfekt mat att laga tillsammans med gästerna. Skär upp mängder med grönsaker i regnbågens alla färger och låt var och en tillverka sina egna rullar. Den första rullen kan vara lite trixig att få till, så vill du impa på gästerna med dina färdigheter, öva en gång innan!

Och Cavan, den passar precis lika bra att dricka medan ni lagar maten som till själva middagen sen.

Jag valde att göra mina helt vegetariska, men man kan även ha i räkor, lax eller kyckling. Det är helt en smaksak! 

True Colours Cava
Art.Nr: 78045 — 98,00 kr
Mousserande vin

True Colours Cava

Systembolagsnummer: 78045

True Colors har en frisk fruktighet av citrus, röda äpplen och en viss nötighet. Tillverkad enligt den traditionella metoden, det vill säga att den fått en andra jäsning på flaska på samma sätt som en Champagne. Passar bra som apéritif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter.

Vietnamesiska sommarrullar

50 g glasnudlar
1 stor morot
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 100 g rödkål
1 avokado
1 mango
ca 100 g edamamebönor
små salladsblad
2 limefrukter
12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)

ev färska räkor, bitar av lax eller kyckling

Dippsås

1 msk jordnötssmör
1 msk hett vatten
2 msk soya
1 msk risvinäger
vita sesamfrön

  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
     
  • Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
     
  • Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
     
  • Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk. Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime. Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.
     
  • Lägg jordnötssmöret i en skål, häll på det heta vattnet och blanda väl. Blanda i soya, sesamolja och vita sesamfrön.

Doppa sommarrullarna i såsen och servera ett glas cava till. Fredagsmyset kan börja!

Kategori

Relaterat Innehåll