Tre enkla recept till glöggmys och mingel. | folk o folk

Tre enkla recept till glöggmys och mingel.

Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Två söta och salta tilltugg samt ett lite matigare recept. Alla tre passar utmärkt till Blossas vinglögg, lättglögg samt den alkoholfria - fritt fram att välja din favorit till!

Bakad Västerbottensost med fikonmarmelad.

Bakad Västerbottensost med fikonmarmelad (12 st)


Ingredienser:
200 g smördeg (två plattor)
100 g västerbottenost i bit
Fikonmarmelad
Pepparkakor

Så gör du:

Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Kavla ut dem något. Dela varje platta i 6 lika stora bitar.

Skär osten i 12 kuber. Placera en ostkub på varje liten smördegsplatta. Tryck ner den ordentligt.

Grädda i 200°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält och börjat få lite färg.

Klicka på 1 tsk fikonmarmelad på varje bakad smördegsbit och strö över krossade pepparkakor. Servera ljumna.

Blossa Glögg Alkoholfri Ekologisk
Art.Nr: 11925 — 39,00 kr
Alkoholfritt

Blossa Glögg Alkoholfri Ekologisk

Systembolagsnummer: 11925

Kryddig, söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära.

Pepparkakssticks med lingoncrème.

Pepparkakssticks med lingoncrème (ca 20 st)


Ingredienser:
Ca 150 g pepparkaksdeg
100 g riven parmesanost

2 dl philadelphiaost
1 dl lingon

Så gör du:

Kavla ut pepparkaksdegen på ett bakplåtspapper. Skär degen i cirka 2 cm breda remsor.

Strö över riven parmesanost. Tryck till osten lite så att den fastnar i degen. Grädda i 200°C i 7-10 minuter. Osten ska ha smält och pepparkakorna ska ha börjat få lite färg.

Blanda samman philadelphiaost med lingon. När pepparkakssticksen svalnat, klicka på lite lingoncréme på varje. Servera direkt.

Blossa Lätt Vinglögg Röd
Säljs i dagligvaruhandeln
Glögg

Blossa Lätt Vinglögg Röd


Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Små filodegspajer med salt ost och rödbetor.

Små filodegspajer med salt ost och rödbetor (12 st)


Ingredienser:
2 gula lökar
1 vitlöksflyfta
Smör
1 dl solroskärnor
200 g färsk bladspenat

150 g fetaost eller getost
2 stora förkokta rödbetor utan skal
Färsk timjan
Ca 150 g filodegsplattor
Olivolja
Salt och peppar

Så gör du:

Skala och skiva löken tunt, skala och finhacka löken. Stek detta på medelvärme i en klick smör tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt solroskärnorna och stek ytterligare någon minut. Ha sedan i bladspenaten och stek på låg värme tills all vätska försvunnit ur spenaten. Ställ åt sidan. Smula sönder fetaosten och skär rödbetorna i mindre bitar.

Dela filodegsplattorna i cirka 10 x 10 cm stora rektanglar. Pensla en muffinsplåt med olja. Lägg i en filodegsplatta i varje fördjupning. Pensla med olja. Upprepa tills du har cirka 3-4 lager fiolodeg. Sätt gärna arken lite omlott så du får en fin korg. Fördela den stekta löken och spenaten i alla filodegskorgar, lägg sedan i fetaost och rödbetor. Krydda med färsk timjan, salt och peppar. Grädda i 175 °C längst ner i ugnen i cirka 10 minuter eller tills filodegen fått fin färg. Dekorera de färdiggräddade pajarna med rostade solroskärnor och färsk timjan.

Blossa Vinglögg Ekologisk 10%
Art.Nr: 75677 — 82,00 kr
Glögg

Blossa Vinglögg Ekologisk 10%

Systembolagsnummer: 75677

Rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydlig ton av kryddnejlika. Smaken är rik och balanserad med låg sötma. Kryddighet med kryddnejlika och kardemumma som framträdande smaker. 

Kategori

Relaterat Innehåll