Gustavs myntamarinerade melonsnittar | folk o folk

Gustavs myntamarinerade melonsnittar

Gustav från vegobloggen Jävligt gott delar med sig av ett recept på somrigt tilltugg.

Myntamarinerade melonsnittar (ca 15 stycken)

1 kruka mynta
½ vattenmelon
1 dl matlagningsyoghurt
100 g fetaost
1 msk citronjuice
1 baugette
olivolja
salt och peppar
brödkrutonger


Såhär gör du

1. Börja med att skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Pensla dem med olivolja och grädda 10 minuter på 150 grader i ugnen så de blir knapriga. Låt svalna.

3. Mosa ner fetaosten i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

4. Skär melonen i bitar som är 0,5 cm tjocka och 2×2 cm breda.

5. Blanda ihop en marinad av citronjuice, olivolja, mynta, salt och peppar och snabbmarinera melonbitarna i ca 10 minuter i en plastpåse i kylskåpet.

6. Bygg snittarna genom att först klicka ut ca 1,5 tsk fetaostcreme på brödkrutongen, lägg därefter på en melonbit och toppa med ett myntablad. Håll ihop snitten med en tandpetare.

Patchwork Pinot Grigio
Art.Nr: 6075 — 82,00 kr
Vitt vin

Patchwork Pinot Grigio

Systembolagsnummer: 6075

Till dessa melonsnittar rekommenderas Patchwork Pinot Grigio, med sin fruktiga och angenämt blommiga doft med inslag av päron, persika, citrus och melon. Smaken är torr och fruktig med trevliga inslag av stenfrukter, päron och gul melon.

Patchwork är vinserien som passar utmärkt till olika typer av vegetarisk mat! 

Kategori

Så beställer du ur folk o folks beställningssortiment.

Viggo visar hur du via folkofolk.se får tillgång till så många fler produkter än de som står på Systembolagets hylla.

Drinkar med Xanté.

Jonas och Sanna visar hur man gör två olika drinkar på Xanté.

Mixa en Screwdriver.

Apelsiner och vodka är vad du behöver. Niklas och Sanna visar hur du enkelt blandar ihop cocktailen Screwdriver.

Att tämja tanniner.

Vad ska man tänka på när man har ett vin med mycket tanniner? Mats och Linnéa reder ut.

Vad tänker Alexander Sjögren inför kock-VM?

Hur går tankarna inför Bocuse d'Or 2017?

Om madeirans storhetstid och vad man äter till.

Mats och Linnéa ger en historisk inblick i starkvinet Madeira och tipsar om vad man kan äta till.

Så väljer du vin till vilt.

Vi äter mycket viltkött i Sverige och det är både ett miljövänligt och välsmakande kött. Men vad ska man tänka på när man väljer vin till?

Julia från O.P. Army visar hur man gör Pick me up Santa.

Julia Kokki från O.P. Army gör en drink på akvavit som hon valt att kalla Pick me up Santa.

Viggo springer Santa Run som julgran.

Stockholm Santa Run arrangerades den 11 dec och självklart var folk o folks egen Viggo Cavling med, utklädd till julgran.

Vinterdrink med pepparkakor och varm choklad.

Alex visar Sanna hur man enkelt gör en drink med Brancamenta och varm choklad. 

Nyöppnade Hilma erbjuder innovativt koncept med inredning att prata om.

folk o folk var med på öppningen av restaurangen och klubben Hilma i Stockholm.

Tips om fatlagrad sprit

Mats och Linnéa diskuterar fatlagrad sprit och ger enkla tips. 

Gustav från Jävligt Gott gör svamppaj med Bea Szenfeld.

När Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott bjuder in Bea Szenfeld för att baka paj åker ett kilo svamp upp på bordet.

Så minutröker du lax.

Mats och Niclas minutröker lax med alspån. Laxen provas sen tillsammans med Herrgårds Akvavit.

Du vet väl vad glöggen heter?

Sjung med! Den traditionsenliga julkören i flashmobversion från sju olika platser i Stockholm.