Festliga marsipanklubbor med smak av glögg. | folk o folk

Festliga marsipanklubbor med smak av glögg.

Bild på marsipanklubor med smak av glögg

Marsipanklubbor med smak av glögg (10 st)

3 msk Blossa röd lätt vinglögg 2,2%
3 msk torkade blåbär eller russin
200 g mandelmassa
6 dl grovhackade valnötter
10 träpinnar
Topping
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
Strössel, olika färger

Bild på marsipanklubborna

Gör så här

1. Marinera blåbären/russinen i glöggen i ca 3 tim eller över natten.

2. Grovriv mandelmassa på ett rivjärn.

3. Grovhacka blåbären/russinen och blanda med mandelmassan och valnötterna.

4. Rulla massan till 10 st bollar.

5. Smält chokladen över vattenbad.

6. Doppa ena änden av varje pinne i choklad och stick ner i bollarna

7. Låt stelna i kylen i ca 30 min tills pinnarna fäst.

8. Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel.

9. Stick ner pinnen i en folieboll så att klubban står stadigt.

10. Låt stelna i kylen.

Blossa Lätt Vinglögg Röd
Art.Nr: inte tillgänglig — 30,00 kr
Glögg

Blossa Lätt Vinglögg Röd


Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Glöggen görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Kategori

Relaterat Innehåll