Fresita i vinterskrud. | folk o folk

Fresita i vinterskrud.

Inför den vita årstiden har Fresita, det mousserande vinet gjort på äkta jordgubbar, fått en specialdesignad flaska i begränsad upplaga.

Prova gärna att göra granité, en sorts isglass med ursprung från Italien. En dessert som gör succé om du gillar isglass.

Fresita limited edition och limegranité

Granité med lime och Fresita

1 flaska Fresita
Skal från 1 lime
2,25 dl strösocker + 2,25 dl vatten (sockerlag)
2 dl vatten

Riv skalet på limen och blanda med socker och vatten till sockerlagen och låt koka upp, koka sedan 2 minuter och drag från plattan. Sila bort limeskalen och låt sedan svalna helt i rumstemperatur. 

Blanda den avsvalnade sockerlagen med fresita i en rymlig bunke, tillsätt ytterligare 2 dl vatten. Blanda försiktigt men noga. Häll upp i frystålig behållare och ställ in över natten. 

Tar ungefär 15 minuter, frys över natten och du har en lyxig efterrätt till helgen. Skrapa på ytan med gaffeln och skopa upp i väl kylda glas. Servera och njut!

Fresita, 750ml
Art.Nr: 7866 — 79,00 kr
Mousserande vin

Fresita, 750ml

Systembolagsnummer: 7866

Ett smakrikt mousserande vin, baserat på muscat-druvan och äkta jordgubbar. Inget tillsatt socker! Fresita skall serveras kall, 4 - 6° . Innan du serverar, vänd försiktigt flaskan så blandas jordgubbsmoset med det mousserande vinet. Fresita är även utmärkt som drinkingrediens.

Kategori

Relaterat Innehåll