Fyllig morotskaka med en touch av franska äpplen. | folk o folk

Fyllig morotskaka med en touch av franska äpplen.

Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados. 

Bild på morotskaka

Morotskaka

Ingredienser:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl solrosolja
4 dl rivna morötter
6 cl Boulard Calvados Grand Solage Pays d'Auge

Frosting

60 g smör (mjukt)
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet limeskal från en limefrukt
100 g Philadelphia (classic naturell)

Topping

Hackade mandlar (alternativt hasselnötter eller valnötter)

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 

4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter. och calvados

5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt morotskakan svalna.

Frosting och topping

1. Vispa alla ingredienser krämigt och bred över morotskakan.

2. Strö över de hackade mandlarna.

Servera tillsammans med kaffe eller te och ett litet glas calvados.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml
Art.Nr: 58 — 319,00 kr
Calvados

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Systembolagsnummer: 58

Karaktäristiskt för Boulard Grand Solage är dess äppeldoft och skimrande färg. Mjuk och ren, helt utan den finkelsmak som man ofta hittar i sämre calvadoser. En mycket välbalanserad calvados.

Passar både att ha i kakan och som avec till kaffet till kakan. 

Kategori

Relaterat Innehåll