Gräddkola med Amarula. | folk o folk

Gräddkola med Amarula.

Bild på gräddkola med Amarula

Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt

200 gram smör
2 dl socker
1/2 dl farinsocker
1 dl Amarula Cream
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
½ tsk havssalt
½ dl pistagenötter
200 gram mörk choklad

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och bryn det, värm på medeltemperatur tills det börjar bubbla och rör om hela tiden, låt det få en gyllenbrun färg, dra av ifrån plattan och tillsätt då socker, farinsocker, Amarula, grädde och ljus sirap. Rör om och ställ tillbaka på plattan och koka på medeltemperatur tills den är cirka 124 grader. Använd en termometer eller gör kulprovet. Häll i en form med bakplåtspapper, cirka 20 x 20 cm. Låt stå i rumstemperatur över natten och skär sedan i fina bitar. Smält den mörka chokladen och doppa bitarna, låt stelna.

Recept av Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014

Amarula Cream, 700ml
Art.Nr: 677 — 190,00 kr
Likör

Amarula Cream, 700ml

Systembolagsnummer: 677

Generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.

Serveras med krossad is eller kyld som avec. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar samt i desserter och bakning. 

Kategori

Relaterat Innehåll