Grillade pilgrimsmusslor med hollandaise på brynt smör. | folk o folk

Grillade pilgrimsmusslor med hollandaise på brynt smör.

En himmelskt god förrätt! Den fina syran i Château Vignelaure Rosé matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.

Pilgrimsmusslor med hollandaise och Ch Vignelaure rosé

4 PORTIONER

4 färska pilgrimsmusslor
salt
nymald svartpeppar
ljus soja
ärtskot

HOLLANDAISE MED BRYNT SMÖR
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk vitt vin
½ tsk citronsaft
1 msk hackad schalottenlök
60 g smält brynt smör
1 äggula
salt
nymald svartpeppar

Smält smöret och bryn tills det börjar dofta kola och blir lite brunaktigt i botten. Passa så det inte bränns. Sila bort det bruna.

Blanda vinäger, vatten, vitt vin, citronsaft och schalottenlök i en kastrull och koka tills hälften återstår.

Sila av och häll upp i en liten rostfri bunke över ett varmt vattenbad. Vispa i äggulan och droppa i det smälta smöret under kraftig vispning.

Lägg pilgrimsmusslorna på grillen och stäng locket på grillen. Grilla tills musslorna har öppnat sig och blivit varma inuti. Häll av lite av vätskan. Droppa på soja och lägg på lite av hollandaisen. Toppa med ärtskott.

Château Vignelaure Rosé
Art.Nr: 74825 — 149,00 kr
Rosévin

Château Vignelaure Rosé

Systembolagsnummer: 74825

Sydfranska Château Vignelaure Rosé har mer fruktighet i sig än vad den vackra, ljust blekrosa färgen antyder. Mycket välbalanserad i smaken med en fräsch elegant karaktär av mynta, mogna stenfrukter och med ett lätt kryddigt avslut.

Kategori

Relaterat Innehåll