Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula. | folk o folk

Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula.

Mjölkchokladtryffel med Amarula

Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula

Cirka 30 tryfflar

200 gram mjölkchoklad
3/4 dl grädde
1/4 dl honung
1 vaniljstång
30 gram smör
1/3 dl Amarula Cream gräddlikör
150 gram mörk choklad

Gör så här:

Hacka mjölkchokladen i mindre bitar om du inte använder pellets, lägg i en bunke. Koka upp grädden med honung och urskrapad vaniljstång. Slå gräddkoket över chokladen och låt den smälta medan du rör om med en slickepott. Tillsätt smöret och mixa ihop med en stavmixer. Mixa till sist i Amarulan i 3 omgångar tills du har en homogen och slät tryffel. Låt tryffeln stå i rumstemperatur i cirka 2 timmar. Lägg ut bakplåtspapper på plåt och spritsa tryffeln på och ställ i frysen i 1 timme. När topparna känns fasta, smält den mörka chokladen och ställ topparna på ett galler, häll på den smälta chokladen och låt stå för att stelna.

Sara Aasum Hultberg

Recepten är skapade av Sara Aasum Hultberg som vann titeln Årets konditor 2014. Sara har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev. 

Fler av Saras recept på godbitar med Amarula >>

Amarula Cream, 700ml
Art.Nr: 677 — 189,00 kr
Likör

Amarula Cream, 700ml

Systembolagsnummer: 677

Generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.

Serveras med krossad is eller kyld som avec. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar samt i desserter och bakning. 

Kategori

Relaterat Innehåll