Grillade grönsaksspett med bearnaisedipp.

Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.

Grillade grönsaksspett på fat
CHILL OUT Chardonnay Australia

CHILL OUT Chardonnay Australia

Australien

Systembolaget nr:

2228008

239,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


Jag älskar att göra olika sorters grönsaksspett och lägga på grillen. Här har jag tagit tre av mina favoriter, paprika, aubergine och zucchini. Så goda tillsammans med min bearnaisedipp. Zucchinin har jag delat längs med i långa skivor och sedan vikt dom likt ett dragspel. Det är både fint och smart- då de tunna skivorna fortare blir klara på grillen!

Bearnaisedipp:

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 3 msk smör

  • 2 msk torkad dragon

  • 2 msk vinäger

  • 200 g färskost

  • salt

Gör så här

    1. Skala och finhacka löken. Stek löken tillsammans med dragon i smör tills den är mjuk och genomskinlig.

    2. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

    3. Blanda sedan den avsvalnade löken och dragonen med vinäger och färskost

    4. Smaka av med salt och ev mer vinäger. Låt gärna stå över natten så smakerna sätter sig.

Grönsaksspett:

Ingredienser

  • 4 spetspaprikor

  • 1 zucchini

  • 1 aubergine

  • 1/2 dl olivolja

  • 1 citron

  • örtsalt

Gör så här

    1. Lägg grillspetten i blöt några timmar om du använder spett av trä.

    2. Kärna ur paprikorna och skär dom i jämnstora bitar.

    3. Skiva zucchini längs med i tunna skivor på en mandolin.

    4. Dela auberginen i jämntjocka skivor. Dela sedan skivorna i fjärdedelar.

    5. Vik ihop skivorna av zucchini som ett dragspel, trä upp på spett tillsammans med paprika och aubergine.

    6. Blanda samman olja, saft och skal från citron och örtsalt. Pensla grönsakerna med olja

    7. Grilla på indirekt värme tills grönsakerna mjuknat och börjar få lite yta. Servera sedan med dippen och ett glas vitt vin.

Vintips till grillade grönsaksspett:

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

CHILL OUT Chardonnay Australia

239,00 kr


CHILL OUT Chardonnay Australia har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel