Grönkålscaesar med granatäpple.

Jennie Walldéns grönkålscaesar med granatäpple är en stor favorit på deras julbord. Salladen är ett riktigt gott och härligt inslag på julbuffén med sin fräscha och pigga smak.
grönkålsceasar med granatäpple
Rating
4
30 min

Caesardressing:

1 ägg
6 sardeller (ersätt med 3 msk kapris för veg)
2 vitlöksklyftor, rivna
1 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 dl neutral rapsolja
1 msk japansk soja
2 dl riven parmesan
nymald svartpeppar
1. Knäck ägget i en cylinderformad bunke. Lägg i riven vitlök, sardeller, citronsaft, vinäger, soja och senap.
2. Mixa ihop med en stavmixer. I med all rapsolja och mixa nerifrån och upp i bunken till en krämig dressing.
3. Rör ner parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Grönkålssallad:

3 msk olivolja
2 skivor surdegsbröd
250 g grönkål
1 dl hyvlad parmesan
1 dl rostad och grovhackad mandel
1 stor näve granatäppelkärnor
1. Gör krutonger genom att hälla olivoljan i en stekpanna. Riv brödet i småbitar, ca 1,5x1,5 cm bitar. Stek i oljan tills de får fin färg och blir frasiga. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
2. Skär bort den grövre stammen på grönkålen och strimla bladen i ca 0,5 cm bitar. Lägg de strimlade bladen i en skål tillsammans med hälften av dressingen och blanda väl.
3. Strö över krutonger, hyvlad parmesan, mandel och granatäppelkärnor
4. Servera med extra dressing vid sidan om.

Vintips till grönkålssallad:

Systembolagsnummer: 54235 149,00 kr

Universal Riesling har en frisk och fruktig druvtypisk doft med inslag av grönt äpple, persika, grapefrukt och mineral. Vinet är torrt med en välbalanserad och aromatisk smak med hög mineral. Vinet har inslag av citrus och vit persika samt ett långt och elegant eftersmak.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager